Carambolebiljarten met vier ballen. Foto: PR
Carambolebiljarten met vier ballen. Foto: PR

4-ballen biljarttoernooi KMER

Sport

BELTRUM - Biljartvereniging KMER van café Dute uit Beltrum houdt voor de achtste keer een 4-ballen biljarttoernooi.

Het spel wordt gespeeld, zoals de naam al zegt, met vier ballen. De gele bal is de speelbal. Verschillende caramboles leveren een verschillend aantal punten op. Wit en rood 1 punt, wit en blauw 3 punten, rood en blauw 5 punten, en wit, rood en blauw 10 punten. De volgorde van raken is niet van belang. Er wordt gespeeld in groepen van ongeveer tien personen. Iedere speler begint vanaf acquit. Als er geen carambole wordt gescoord, is de volgende speler aan de beurt. Als de eerste vijf spelers precies op honderd punten zijn uitgekomen, is het spel beëindigd. Zij gaan door naar de volgende ronde. In de herkansingsronde spelen de afgevallen deelnemers tegen elkaar. Hiervan gaan de eerste vijf ook door naar de volgende ronde. De regels kunnen vanwege de tijdsduur tussentijds aangepast worden.

KMER dit toernooi spelen op woensdag, donderdag en vrijdag bij café Dute. De aanvangstijd is elke avond om 19.30 uur, de eerste speeldag is 25 mei en de finale is op zaterdag 11 juni. Het inschrijfgeld is 5,00 euro. Er zijn leuke geldprijzen te winnen. Tevens vindt er elke avond een verloting plaats met onder andere vleespakketten.
Iedereen die wel eens een balletje stoot, kan aan dit toernooi deelnemen. Men kan zich opgeven bij café Dute, Mr. Nelissenstraat 16 te Beltrum, tel. 0544-204020, of per e-mail naar christenhave@kickmail.nl. De opgave moet binnen zijn voor 18 mei.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede