Gemeentehuis Borculo. Foto: Rob Weeber
Gemeentehuis Borculo. Foto: Rob Weeber

Nieuwe regeling voor kampioenenbal

Sport

BORCULO – De bestaande representatieregeling van de gemeente Berkelland dateert uit 2014 en is volgens het college van B en W aan vervanging toe. Een spraakmakend onderdeel ervan was het Kampioenenbal, het moment waarop Berkellandse sporters in het zonnetje werden gezet vanwege hun (inter)nationale prestaties. Deze huldiging vond doorgaans in februari/maart plaats. 

Door Rob Weeber

Door de coronacrisis kon het kampioenenbal twee keer niet doorgaan. Dat was voor het college een ‘natuurlijke’ aanleiding om de regeling onder de loep te nemen. Besloten werd de bestaande huldigingscerenomie af te schaffen en de nieuwe onder te brengen bij de traditionele Nieuwjaarsreceptie. “Naast het nieuwe tijdstip hebben we ook besloten om geen tweede en derde plaatsen meer te huldigen,” licht burgemeester Joost van Oostrum de nieuwe regeling toe. “We hebben hierbij gekeken naar andere gemeenten en daar zie je dezelfde ontwikkeling.”
Aan de huldiging van bijzondere sportprestaties zijn een aantal criteria verbonden. Zo moet het een sport zijn die onder een landelijk erkende bond valt en die betreffende bond moet de geleverde prestatie erkend hebben. Daarnaast moet de sporter of het team uit Berkelland komen, de prestatie zelf verricht hebben en NK, EK, WK of Olympisch Kampioen zijn. Desgevraagd bevestigt Van Oostrum dat er ondanks alle criteria nog voldoende sporters overblijven om te worden gehuldigd. “De lijst met sporters die in aanmerking komen, is redelijk gevuld. Denk bijvoorbeeld aan touwtrekken en duursporten.”

De Nieuwjaarsreceptie is op 9 januari 2023 in het gemeentehuis in Borculo. Alle inwoners zijn welkom. Sporters die gehuldigd willen worden, dienen zichzelf via de website van de gemeente op te geven. Er volgt ook nog een oproep vanuit de gemeente. Foto: Gemeentehuis Borculo (Rob Weeber)

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant