Een heel blije Sophie Ordelman op de eerste plaats, met opgeheven handen de beker in de lucht houdend. Foto: PR

Een heel blije Sophie Ordelman op de eerste plaats, met opgeheven handen de beker in de lucht houdend. Foto: PR

Zeven podiumplaatsen judoka’s ‘t Höfke

Sport

SCHOONEBEEK/NEEDE - De judoka’s van ‘t Höfke Neede hebben bij het zevende C. P. de Maa judotoernooi in Schoonebeek maar liefst zeven podiumplaatsen behaald. 

Het was weer een mooie judodag voor de negen judoka’s van jv ’t Höfke uit Neede; deze keer werd er strijd geleverd in het sportcentrum De Kampen in Schoonebeek. Dat gebeurde op uitnodiging van JV Kodokan Schoonebeek.

Het jaarlijkse open judotoernooi van judovereniging Kodokan Schoonebeek staat bekend als het C.P. de Maa toernooi, vernoemd na de jaren geleden overleden judoleraar en oprichter Cees de Maa. Aan dit toernooi werd deelgenomen door zo’n 120 judoka’s in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 30 jaar zowel jongens als meisjes en dames en heren, afkomstig van verenigingen uit Nederland, Duitsland, België en Engeland.
Het toernooi werd officieel afgewerkt in drie tijdsblokken, waarna er nog een open klasse werd gespeeld. Er werd op drie matten gestreden, dus als coach was het soms ook regelmatig heen en weer rennen, maar dat mocht de pret niet drukken. Van de negen deelnemende judoka’s wisten er maar liefst zeven beslag te leggen op een podiumplaats, waarvan driemaal een eerste plaats, viermaal een derde plaats en éénmaal een vierde en éénmaal een vijfde plaats.

Uitslagen: 1e plaats: Sophie Ordelman, poule 27 tot en met 36 kg, met vier deelnemers; Cheryl Hengeveld, poule 25 tot en met 65 kg, met drie deelnemers en Dylan Klein Willink, poule 19 tot en met 65 kg, met vier deelnemers.

Derde plaatsen waren er voor: Evi Hengeveld, poule 15 tot en met 40 kg met vier deelnemers. Kyan Kruizinga, poule 2 tot en met 42 kg met 5 deelnemers; Jayvano Boswinkel, poule 21 tot en met 35 kg met zes deelnemers; Vince te Veldhuis, poule 18 tot en met 32 kg, met vijf deelnemers.

Voor Ruben Brijker, in de poule 14 tot en met 40 kg, met 6 deelnemers, was er een vierde plaats. Een vijfde plaats viel Lieve Lambrechts ten deel, in de poule 26 tot en met 55 kg, met vijf deelnemers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant