Het eerste damesteam van Gemini komt ook volgend seizoen uit in de tweede divisie. Foto: PR
Het eerste damesteam van Gemini komt ook volgend seizoen uit in de tweede divisie. Foto: PR

Handhaving voor Gemini Dames 1, dames 3 loopt promotie mis

Sport

BORCULO -  Het eerste damesteam van volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini speelt ook volgend jaar in de tweede divisie. Dit seizoen eindigden de Borculose volleybalsters als laatste en dus moest er in een driekamp zaterdag in Wijchen voor handhaving worden geknokt. Gemini dames 1 slaagde in die missie door het Westervoortse Livo onder zich te houden. Voor Dames 3 van Gimini was er teleurstelling; het team liep promotie naar de promotieklasse mis.

Voor Dames 1 en Dames 3 van Kerkemeijer Gemini had de volleybalcompetitie 2023-2024 nog een staartje in de vorm van promotie-/degradatiewedstrijden. Voor hen stond er nog wat op het spel. Afgelopen zaterdag speelden beide teams deze wedstrijden in Sportcentrum Arcus in Wijchen. Dames 3, de nummer twee in een eerste klasse, speelde met nog negentien teams voor twee plekken in de promotieklasse. Het team was ingedeeld in een poule van vier, waarvan alleen de poulewinnaar verder zou gaan in het toernooi.
Om 12.30 uur begonnen ze tegen Fysio Engbersen Aastad 1 uit Almelo. De wedstrijd ging verloren met 2-0 (19-25 en 23-25). In de laatste set waren er winstkansen, maar ging er aan het eind een mooie voorsprong verloren. Meteen erna moest het team aantreden tegen Libero ’99 1 uit Dronten. Een gelijk opgaande wedstrijd waarin de punten werden gedeeld (23-25 en 25-22). De laatste wedstrijd tegen TweeVV 2 uit Ede werd gewonnen (25-16 en 25-19). Dat leverde het team een tweede plaats op in de poule en daardoor uitschakeling voor de volgende ronde. Helaas dus geen promotie voor Gemini Dames 3.

Dames 1, als laatste geëindigd in de tweede divisie, begon om 15.30 uur aan een driekamp voor handhaving in die klasse met twee teams die vierde waren geworden in een derde divisie. Door de terugtrekking van een team in de tweede divisie, waren er twee plekken beschikbaar, zodat mogelijk één zege al voldoende zou kunnen zijn voor handhaving.
De dames begonnen tegen Livo 1 uit Westervoort en speelden een zeer matige eerste set. Zenuwen en druk hadden duidelijk invloed op het niveau van hun spel. De set ging dan ook verloren (19-25). In de tweede set moest het nu wel gebeuren. Ze gingen gelukkig beter spelen, het niveau steeg en er werden minder fouten gemaakt, waardoor ze duidelijk de sterkere waren en de set wonnen (25-19). In de derde en beslissende set lukte het Gemini de goede lijn door te trekken en werd ook die winnend afgesloten (15-10).
Vol spanning was het vervolgens wachten op het resultaat van de wedstrijd tussen Livo en Dynamo Apeldoorn 5. Dynamo was hier veel sterker en won met 2-0. Door dit resultaat was handhaving in de tweede divisie voor Dames 1 een feit. Wat een opluchting. Zij hadden bereikt wat ze heel graag wilden, ook in het seizoen 2024-2025 spelen in de tweede divisie. Dat het dan wel beter moet dan afgelopen seizoen, daar waren ze het met zijn allen wel over eens.
In de laatste wedstrijd tegen Dynamo stond er niets meer op het spel. Er kon vrijuit gevolleybald worden, een soort van oefenwedstrijd met ook inbreng van de wisselspeelsters. Het werd een leuke pot volleybal, gewonnen door het team van het Apeldoornse volleybalbolwerk (25-18 en 25-23). Na afloop werd er in de kantine al een klein feestje gevierd, samen met de grote groep supporters en toonden de Gemini-dames ook al hun niet geringe zangtalenten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant