Bezoekers kunnen nauwelijks kiezen uit het enorme aanbod op de Nationale Jammarkt 2023. Foto: PR
Bezoekers kunnen nauwelijks kiezen uit het enorme aanbod op de Nationale Jammarkt 2023. Foto: PR

Voorbereiding op verbeterde Nationale Jammarkt

Zakelijk

NEEDE - Het is weer de zoete inval in Neede op woensdag 21 augustus. Dan is de Nationale Jammarkt van 10.00 tot 17.00 uur. Het centrum staat dan vol kramen met jams, chutney en vruchtensappen.

Voorzitter Ronnie Konniger vertelt enthousiast: “Na de 31ste editie zaten we niet stil. De wintermaanden gebruikten we voor een evaluatie. En na te denken over het toevoegen van nieuwe elementen aan de Nationale Jammarkt. Het streven is dat de markt uniek blijft en dat het om jam blijft draaien. De organisatie is er in geslaagd verbeterpunten door te voeren voor de komende editie. En leuke nieuwe activiteiten.” Zoals altijd zal de markt worden omlijst met vrolijke muziek en een divers aanbod aan entertainment voor jong en oud.

Hofdames
Monika en Inge zijn de nieuwe hofdames. Zij nemen het stokje over van Willemien en Joke. De hofdames zorgen er voor dat de nieuwe Jamkoningin zich op 21 augustus helemaal kan concentreren op haar rol. In het voortraject staan de hofdames de Jamkoningin met raad en daad bij.

Kinderplein
De komende Jammarkt richt de organisatie een heus kinderplein in. Voor de jongste bezoekers is op dit plein van alles te beleven. Over de invulling van het programma is samenwerking gezocht met andere Needse verenigingen.

Lekkerste jam
Het onderdeel ‘lekkerste jam’ staat zeker weer op de kaart van de Nationale Jammarkt. Een jury gaat tijdens de markt jam proeven en beoordelen. Daarnaast is er de oorkonde voor de fruitigste kraam en lekkerste chutney. De nieuwe Jamkoningin reikt de oorkondes tijdens de markt uit.

Nieuwe website
Achter de schermen werkte de organisatie hard aan een nieuwe website. “Ik nodig een ieder uit om onze website te bezoeken. De site straalt een en al jam uit en ziet er fris en fruitig uit. Bezoekers treffen hier een fotogalerij aan met alle Jamkoninginnen op een rijtje. En natuurlijk onze tot nu toe enige Jamkoning”, vertelt Konniger.

Verschillende soorten jam op de Nationale Jammarkt 2023. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant