Afbeelding

Terrastegels 60x60 nog steeds de trend in de tuin

Partnerbijdrage

Iedere tuinbezitter heeft een favoriete zitplek in de tuin om te genieten van een mooie dag. Voor de meesten onder ons is het terras met een lounge set of een eettafel dé plek. Voor een terras kiest het overgrote deel nog steeds voor formaat 60x60 cm. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om van een terras echt jouw terras te maken:

  • Betontegels; gecoat, geïmpregneerd of geprint
  • Keramische tegels; in verschillende diktes zoals 2, 3, 4 of 5 cm
  • Sierbestrating; betonklinkers strak of getrommeld, gebakken klinkers
  • Halfverharding; grind of split in diverse groottes en kleuren

Betontegels zijn er in verschillende formaten beginnend bij 30x30 cm tot 100x100 cm en zelfs groter. Keramische tegels zijn er veelal in het formaat 60x60. Echter sinds enkele jaren maken andere formaten van 30x60 tot 100x100 cm ook hun entree. Keramische tegels zijn populair door hun waardevolle eigenschappen; krasvast, slijtvast, kleurvast en eenvoudig te reinigen. Daarentegen zijn er steeds meer betontegels die speciale behandelingen ondergaan om deze eigenschappen te evenaren.
Voor sierbestrating, in de maatvoeringen 5x15 cm tot 20x30 cm geldt hetzelfde. Gebakken klinkers zijn kleurvast in tegenstelling tot betonklinkers, al worden ook betonklinkers behandeld om verkleuring te voorkomen.
Bij halfverharding heb je het over grind & split. Grind is rond en glad, split puntig en ruw, beide zijn kleurvast gezien het een natuurproduct betreft en vaak wat voordeliger & makkelijker te verwerken. Het verwijderen van bladeren en onkruid is wel arbeidsintensiever.

Afhankelijk van smaak, wensen en budget kan een keuze worden gemaakt. Een passend advies en een ruim assortiment terrastegels en bestrating vind je bij Weulen Kranenbarg Tuin & Erf in Vorden, dé tuinspecialist voor particulieren & tuinprofessionals!
Bezoek de showtuin 24/7 of oriënteer op de website met veel inspiratie, mooie aanbiedingen, tips en productinformatie met actuele voorraad indicatie.

Liever persoonlijk advies of materialen direct meenemen? Dat kan tijdens openingstijden;
ma - vr 7.30 - 18.00 uur & za 8.30 - 16.00 uur
. Wil je een terrasoverkapping in je tuin, maak dan een vrijblijvende afspraak. Aan de hand van een configuratie wordt jouw droomveranda of overkapping werkelijkheid!

Dit artikel wordt u aangeboden door Weulen Kranenbarg Tuin & Erf. Het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant