De maar liefst vijf verschillende modelbanen zijn uitgerust met heel veel bewegende figuren. Foto: Jan Hendriksen
De maar liefst vijf verschillende modelbanen zijn uitgerust met heel veel bewegende figuren. Foto: Jan Hendriksen

Modelbanen van Gerrit Hulshof te bezichtigen

Algemeen

RUURLO – In de maanden juli en augustus zijn op iedere woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur de modelspoorbanen van Ruurloër Gerrit Hulshof aan de Hulshofweg 1 in 't Ruurlose Broek weer te bezichtigen.

Door Jan Hendriksen

De maar liefst vijf verschillende modelbanen zijn uitgerust met heel veel figuren. Een aantal ervan kunnen in beweging worden gezet. Op de vijf modelbanen rijden zo'n twintig treinen: stoomtreinen maar ook de moderne hogesnelheidstreinen. Kenmerkend is de Ruurlose baan met het station Ruurlo uit de jaren vijftig. Bij deze baan heeft Gerrit Hulshof de bekende figuren Winnetou en Old Satterhand en enkele paarden uit de legendarische Ruurlose openluchtspelen geplaatst. Beide 'figuren' namen aan de demonstraties deel toen er in de begin jaren zeventig van de vorige eeuw er sprake was dat de spoorlijn Zutphen-Winterswijk dreigde te worden opgeheven.
Dan is er een baan met als thema Nederland en een Zuid-Duitse baan met bergen en Kasteel Neuschwanstein in Beieren. Nieuw is de Schwarzwald baan waar de hogesnelheidstrein en een baan spoor 1 rijd waar een oldtimershow van tractoren en auto's te zien is. Al deze banen zijn door de kleine details een lust voor het oog zoals de vele bezoekers ervaren. Daarnaast zijn nog zo'n tachtig 'bewegende figuren' te zien die de modelspoorbanen geheel compleet maken: van een schoorsteenveger tot een vrouw die aan het matten kloppen is en van een Tiroler dansgroep tot nog veel meer figuren en dieren die de bezoekers zelf in beweging kunnen zetten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant