LEAD tijdens een optreden in Dedemsvaart. Foto: PR LEAD
LEAD tijdens een optreden in Dedemsvaart. Foto: PR LEAD

Zomerfeest in Rietmolen

Algemeen

RIETMOLEN - Rietmolen maakt zich op voor het jaarlijkse zomerfeest dat plaatsvindt op 19, 20, 21 en 22 juli. Een weekend bomvol activiteiten voor jong en oud op de feestweide bij sportpark de Wieken.

Wilco Strijbosch heeft de voorzittersrol overgenomen van Birgitte Koppelman. Organiseren ligt Wilco wel; hij was eerder al actief bij onder andere de NGV, vv Rietmolen, de survival en de sinterklaascommissie. "Rietmolens zomerfeest is een bijzonder mooi feest, gedragen door haar vele vrijwilligers. Dat is echt mooi!", aldus Wilco. De komst van de nieuwe voorzitter is voor de zomerfeesten Rietmolen niet de enige verandering dit jaar. Zo lopen de bezoekers dit jaar binnen via de gloednieuwe entree, voorzien van een levensgrote molen en is er een groot attractiepark voor de jeugd. In dit attractiepark is op vrijdag, zaterdag en zondag een breed aanbod aan attracties te vinden, waaronder een stormbaan, rodeo-stier, bungeetrampolines, kidscorner, quads, klimwand, ponyrijden en nog veel meer. De jeugd kan een polsbandje aanschaffen en er de hele dag gebruik van maken.

Het programma voor de zomerfeesten zit vol met activiteiten voor jong en oud en uiteraard met veel muziek. Op donderdagavond wordt er afgetrapt met de Vrienden van Rietmolen live, een avond waarvoor Koen te Lintelo en Henry ter Braak een gelegenheidsband hebben samengesteld van Rietmolenaren en oud-Rietmolenaren, die samen zullen spelen. De leerlingen van de basisschool gaan in groepen of solo deelnemen aan The Voice-Kids en de avond zal worden afgesloten met een DJ-battle waarbij de voetjes zeker van de vloer kunnen.

Vrijdagmiddag start met het kinderfeest voor alle kinderen in Rietmolen en vanaf 18.30 uur is het tijd voor het bedrijvenuurtje. "We hebben er dit jaar voor gekozen om het bedrijvenuurtje iets later te laten beginnen, zodat er een betere aansluiting op het avondprogramma is. Tijdens dit bedrijvenuurtje zijn er speciale munten, die zowel voor het drinken als voor het eten te gebruiken zijn. In plaats van een warm en koud buffet staat er een grote BBQ-smoker waar allerlei lekkers te krijgen is", vertelt Wilco. Om 21.30 uur opent de tent voor een knallende avond met de Daredevils en Snollebollekes.

Op zaterdagochtend wordt het programma voortgezet met het 50+-programma, dat dit jaar muzikaal ingevuld zal worden door het Schouder-aan-schouderkoor uit Ruurlo. Daarna is het tijd voor de jaarlijkse volksspelen, waar er gestreden zal worden om de titel schutterskoning- en koningin, en jeugdprins- en prinses, en dat niet alleen; voor de jeugd is er deze middag een bubble-voetbaltoernooi op het attractiepark. Als de schuttershelden bekend zijn, kan er gedanst worden op de muziek van LEAD, de band van Rietmolenaar Ramon Bakker. De zaterdag wordt afgesloten tijdens de feestavond met SLAM! On tour en Mr. Polska.

Op zondagmiddag wordt om 13.00 uur afgetrapt voor de BROK-spelen. Teams uit Rietmolen en daarbuiten zullen hun spierballen eens flink laten rollen tijdens deze zeskamp. Na al deze inspanning is het tijd voor de band Broadway en vervolgend zal Qmusic The Party net als vorig jaar de Zomerfeesten weer knallend afsluiten.
"Het gaan weer vier fantastische dagen worden, als de weergoden ons ook nog eens goed gezind zijn, kan het niet op. Vier dagen heisa in Rietmolen, maar dan in de positieve zin van het woord. Laat maar komen, wij zijn er klaar voor!" aldus voorzitter Wilco Strijbosch.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant