Verlichte Avondwandeling Markvelde

Algemeen

MARKVELDE - De verlichte avondwandeling in Markvelde staat dit jaar in het teken van 'Ik hou van Holland'. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober laten de verschillende buurten de wandelaars genieten van vele voorstellingen in dit thema. Vanzelfsprekend zullen er klompen en tulpen te bewonderen zijn, maar ook verrassende voorstellingen over andere onderwerpen waarmee Nederland bekend staat in de wereld.

De route langs de vele honderden brandende waxinelichtjes belooft ook nu weer bijzonder sfeervol te zijn. Er is een koffiestop op een prachtig erf van een woonboerderij waar het kopje koffie gratis aangeboden wordt door Stichting Markvelds Belang. In het tweede deel van de route wordt dan ook nog een fraaie binnenplaats van een melkveehouderij aangedaan waar deelnemers een oase van tuinplanten en bloemen aantreffen. Hier kan genoten worden van een versnapering in de vorm van een glaasje glühwein of chocolademelk.

De start van de wandeling is beide dagen tussen 19.00 en 21.00 uur aan de Oude Deldensestraat in Markvelde, nabij het buurthuis. Vandaar wordt men door verkeersregelaars naar het exacte startpunt verwezen. De route gaat deels over onverharde paden, langs beekwallen en door weilanden. Deelname kost vier euro per persoon, inclusief een kop koffie, waarbij kinderen tot en met 12 jaar gratis mogen meelopen. Honden zijn niet toegelaten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant