Berkelzomp De Snippe onderweg met de Nationale Ouderendag. Foto: Rob Weeber
Berkelzomp De Snippe onderweg met de Nationale Ouderendag. Foto: Rob Weeber

Mee met de Snippe op Nationale Ouderendag

Algemeen

EIBERGEN - Op Nationale Ouderendag worden zoveel mogelijk wensen van ouderen ingevuld. Het gaat vaak om wensen die de mensen zelf niet meer kunnen realiseren, maar dolgraag nog een keer willen beleven. De Berkellandse Uitdaging zet zich jaarlijks in voor dit evenement.

Voor dit jaar organiseerde de Uitdaging op vrijdag 5 oktober samen met een Berkellandse intervisiegroep, bestaande uit Jolanda Brouwer, Bianca Wessels, Esther Nijbroek en Olga Heinen, drie activiteiten die overeenkwamen met de wensen op de ingestuurde wenskaarten. Olga nam een groep meer naar Burgers' Zoo in Arnhem, Bianca verzorgde een high tea in haar Tussenstaphuis en Esther en Jolanda begeleidden een vaartocht met De Snippe in Eibergen.

Bijzonder was de wens van Wim ten Barge. Hij had in 2017 een wens ingestuurd voor een binnenlandse cruise. "Ik ben 86 jaar en kan niet meer zelfstandig een cruise maken. Dus heb ik dit vorig jaar als wens ingestuurd. Ik wil er best voor betalen, als het maar georganiseerd wordt. Maar ik kreeg geen reactie. Omdat mijn dochter erachteraan ging, heb ik dit jaar geen wens ingestuurd. Tot mijn verbazing echter nam men alsnog contact met mij op en mag ik vandaag mee met de Snippe."

Ook Ria Berfelo, 71 jaar, is van de partij. Zij werd gebeld dat er een plek over was. En zo werden tien ouderen de Berkelzomp ingeholpen voor een vaart over de Berkel, een gratis lunch bij de Lindeboom en een gratis foto van fotograaf Han te Hennepe.
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant