PlayBack speelt 'pestvoorstelling' Like op Het Assink lyceum

EIBERGEN/NEEDE - Theatergroep PlayBack speelt 'pestvoorstelling' Like op Het Assink lyceum. Deze interactieve theatervoorstelling confronteert jongeren met emotionele gevolgen van (online) pesten.

De rauwe theatervoorstelling Like geeft goed weer hoe het kan gaan bij vriendschappen, groepsdruk, buitengesloten worden, pesten en de invloed van sociale media hierin. Leerlingen worden geconfronteerd met de emotionele gevolgen van pesten. En het werkt. Muisstille aula's. Ontroerende dialogen. Herkenbare situaties. Gelach. Gepraat. Gehuil. Pijn. Stilte.

Op alle vijf locaties van Het Assink wordt de voorstelling gegeven.

Uit onderzoek blijkt dat één op de negen kinderen wel eens wordt gepest. Alle pestprotocollen dus ten spijt, geen enkele school ontkomt eraan. Pesten, een aangrijpend thema met een grote impact op de ontwikkeling van kinderen. Zeker door de opkomst van sociale media. De theatervoorstelling is een onderdeel van de preventieve (les)activiteiten die plaatsvinden op Het Assink. De school streeft naar een veilige omgeving waar leerlingen en docenten zich op hun gemak voelen, waar goed en prettig gewerkt en geleerd kan worden. In het kader van een integrale aanpak zal er naast de jongerenvoorstellingen voor leerlingen, een ouderavond plaatsvinden en krijgen de docenten een training aangeboden.

Bas van Winsen, kernteamleider van Het Assink, vertelt: "Als je gepest wordt, is je schooltijd een grote straf. Like helpt mee om pesten bespreekbaar te maken. Doordat de voorstelling interactief is en jongeren zelf 'meedoen' komt het verhaal over pesten dichtbij. Ze voelen zich geroepen om voor een ander op te komen en krijgen inzicht in groepsprocessen."

Meer berichten