Jolanda Temmink (l) en Sinie Meerman met de nieuwe lokale Tip/VVV Neede bon. Foto: Rob Weeber
Jolanda Temmink (l) en Sinie Meerman met de nieuwe lokale Tip/VVV Neede bon. Foto: Rob Weeber

Tip/VVV Neede komt met eigen, lokale bon

Algemeen

NEEDE - Hij behoort bijna tot het cultureel erfgoed van Nederland, de VVV Cadeaubon. Maar het tegenwoordige 'woud' aan (landelijke) bonnen en digitale pasjes hebben als nadelig effect dat ze de lokale winkelbinding eerder laten verwateren dan versterken. En dus werd er onder aanvoering van de Needse Ondernemersvereniging OVN Centrum een alternatief bedacht: de lokale Tip/VVV Neede bon. Achterliggende gedachte is de versterking van de lokale klantbinding.

Door Rob Weeber

Aan tafel zitten Jolanda Temmink van OVN Centrum en Sinie Meerman van de Tip/VVV Neede. "De bon is in een nieuw jasje gegoten", begint Jolanda, "maar het idee is niet helemaal nieuw. In de jaren tachtig van de vorige eeuw had Neede ook al een eigen bon, de OVN Bon. We willen de klantbinding met de lokale ondernemers meer versterken, voor mekaar, met elkaar, zeg maar. Gelukkig is de animo groot, vrijwel iedere centrumondernemer doet mee. De bonnen hebben een waarde van 7,50, 10, 15 en 25 euro en zijn te verkrijgen bij de Tip/VVV Neede. Het verschil ten opzichte van de originele VVV Cadeaubon is ook dat de bijdrage voor de aangesloten ondernemers veel lager is. Dat scheelt vele procenten."

De bon heeft de kleur blauw en wordt zonder waarde gedrukt. Via een speciale sticker wordt de gewenste waarde erop geplakt. Deze sticker overigens is 'copy proof', niet te kopiëren. Opvallend is de nieuwe slogan voor de kern Neede: 'Natuurlijk Neede'. Iedere kern van Berkelland heeft een slogan bedacht en uit een recent gehouden enquête via de OVN kwam deze er voor Neede uit. Naast de slogan bestaat het beeldmerk uit (letterlijk) hoogtepunten van Neede, de kerktoren, de uitkijktoren, Huize De Kamp en de molen.
De bon is vanaf dinsdag 11 december te verkrijgen bij de Tip/VVV Neede. Bij iedere aankoop wordt de lijst met aangesloten deelnemers meegeleverd. Bovendien krijgen de deelnemende ondernemers een sticker op de deur. De officiële uitgifte gebeurt op 30 december in combinatie met de eindejaarsloterij van de OVN.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant