CDA op bezoek bij Museum de Scheper

EIBERGEN - In het kader van de Nationale Vrijwilligersdag bezochten Marian Bolster en Rinus Dijkman (beiden CDA Berkelland) op 11 december Museum de Scheper in Eibergen om de circa 60 vrijwilligers die het museum draaiende houden, in het zonnetje te zetten.

Een groot deel van de vrijwilligers en het bestuur van het museum waren aanwezig om Marian en Rinus gastvrij met koffie en koek in de gezellige keuken te ontvangen. Bertus te Raa heette hen welkom en vertelde wat er allemaal in het museum door de vrijwilligers werd gedaan: zij onderhouden de collectie en de gebouwen om deze zo goed mogelijk te presenteren aan alle bezoekers, de gastvrouwen/heren ontvangen de bezoekers in een gemoedelijke sfeer en voorzien hen van informatie en desgewenst van een kopje koffie binnen of buiten op het terras. Sommige vrijwilligers zijn van alle markten thuis. Hij toonde zich trots dat Museum de Scheper zoveel (onmisbare) vrijwilligers telt, al zijn het er natuurlijk nooit genoeg!

Daarna nam Marian het woord en zij stelde het zeer op prijs dat de historie van Eibergen en omgeving door museum de Scheper zo levendig werd gehouden én behouden voor kinderen en kleinkinderen. "Historie mag nooit verloren gaan en vrijwilligers zijn het cement van onze samenleving. Het museum kan zich altijd gesteund voelen door het gemeentebestuur van Berkelland", zo verwoordde zij het. Gezien de grootte van de groep vrijwilligers reikte zij aan Bertus te Raa een bon uit die het museum kan besteden aan iets lekkers bij de koffie en zij bedankte de aanwezige vrijwilligers nogmaals voor hun inzet. Daarna gingen de meeste vrijwilligers weer aan het werk, onder andere met het voltooien van de nieuwe kapschuur op het plein tussen museum en museumboerderij de Vuurrever.

Meer berichten