Vitale senior Tony Reith uit Neede. Foto: eigen foto
Vitale senior Tony Reith uit Neede. Foto: eigen foto

Oudste actieve lid Smash Neede wordt 90

NEEDE - Tony Reith uit Neede wordt deze maand 90 jaar en is nog altijd actief op de tennisbaan aan de Kronenkamp. Hij is op dit moment het oudst spelende lid van Smash Neede tennis & Padel, zoals de nieuwe naam van de vereniging is. De hoge leeftijd is geen uitzondering, gemiddeld is zijn tennisgroepje 82 jaar. Ze tennissen nog iedere dinsdag- en vrijdagochtend 1 á 2 uur, gevolgd door een sociaal rondje koffiedrinken. Want gezelligheid gaat hand in hand met sporten.

Door Rob Weeber

Tony is gezegend met een prima gezondheid. Hoewel het moeilijk is om precies aan te geven waardoor dat komt, denkt hij dat regelmatig buiten bewegen en matig eten en drinken zeker daartoe bijdragen. Verder is het een kwestie van een beetje geluk en goede genen. Voordat hij met tennissen begon, deed hij aan atletiek, hardlopen. Twee keer per week liep hij met een vaste trimclub van twaalf man twee uur lang door de bossen. Toen hij 65 werd, was de groep al teveel uitgedund en besloot hij ermee te stoppen. Hij ging over op tennis. In die tijd telde de vereniging nog bijna zeshonderd leden. Naast tennisspelen doet hij ook nog twee keer per week aan bridgen en houdt zich op de hoogte van nieuwe, technische ontwikkelingen. Techniek heeft hem altijd geïnteresseerd en dat zal altijd zo blijven.

Hij woont nog steeds in de Oudestraat waar hij vroeger ook zijn winkel annex installatiebedrijf had. Ook daar is veel veranderd in de loop der jaren. De winkelstraat is achteruit gegaan en wacht op nieuwe impulsen. Hij haalt wat oude herinneringen op aan de bloeitijd van de winkelstraat met acties als 'Krachtig met Tachtig', een actie tijdens het tachtigjarig bestaan van de winkeliersvereniging. De saamhorigheid destijds was groot, wat resulteerde in succesvolle, gezamenlijk acties. Ideeën zijn er volgens hem genoeg voor een andere zienswijze op de Oudestraat, maar hij ziet ook uit naar de plannen van de Taskforce die eind deze maand naar buiten komen.

Meer berichten