Kader Abdolah. Foto: Ilja Keizer
Kader Abdolah. Foto: Ilja Keizer

Schrijver Kader Abdolah te gast in Neede

Algemeen

NEEDE - Dinsdag 26 maart is, op uitnodiging van de Bibliotheek Oost-Achterhoek en Boekhandel Kramer uit Neede, de schrijver Kader Abdolah te gast in de Needse Bibliotheek. Aanvang van de schrijversavond: 20.00 uur. De Bibliotheek is geopend vanaf 19.30 uur. Kaarten voor deze avond zijn te koop via de website www.oostachterhoek.nl. Leden van de Bibliotheek betalen 7,50 euro, niet-leden tien euro.

Schrijver Abdolah werd in 1954 geboren in Iran, in 1988 vestigde hij zich in Nederland. In 1993 debuteerde hij met de verhalenbundel 'De adelaars'. Hij veroverde het Nederlandse lezerspubliek met de romans 'Spijkerschrift' en 'Het huis van de moskee'. Dit laatste boek werd zelfs verkozen tot de op een na beste Nederlandse roman aller tijden, na 'De ontdekking van de hemel' van Harry Mulisch. Zijn boeken zijn in meer dan 20 landen vertaald. In 2011 schreef Kader Abdolah het boekenweekgeschenk 'De kraai'.

In 2015 verscheen zijn roman 'Papegaai vloog over de IJssel'. Deze roman vindt plaats in en rond de stad Zwolle (waar hij jaren woonde) en vooral in vier oer-Hollandse dorpen langs de IJssel. In deze roman waarin de essentie van de veranderingen die Nederland de afgelopen 25 jaar onderging beschreven wordt, kan het bijna niet anders dan dat hij zijn persoonlijke ervaringen gebruikt heeft.

Een jaar later verscheen 'Salam Europa', een vertelling over het heden, waarin Kader Abdolah de gebeurtenissen van nu, rondom de immigratie en de terreur, op een onvergelijkbare manier in zijn verhaal verweeft, wat het een hoogst actuele roman maakt.

Zijn laatste pennenvrucht is een novelle, die de titel 'het Gordijn' draagt. Het is een hoogstpersoonlijk, soms hilarisch en soms ronduit pijnlijk verslag van Kaders ontmoeting met zijn moeder. Met 'het Gordijn' neemt de schrijver je mee op een ongewone reis.
Het is geen lijvig boek, maar een verhaal van een grote intensiteit en bevlogenheid, geschreven door een van de fijnzinnigste schrijvers van onze letteren.

Boekhandel Kramer zal tijdens deze avond aanwezig zijn met boeken van de schrijver.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant