Notaris Hans Kraayenhof verricht de loting. Foto: Rob Stevens
Notaris Hans Kraayenhof verricht de loting. Foto: Rob Stevens

Hoe smaakt de toekomst?

BERKELLAND - Notaris Hans Kraayenhof voltrok vrijdag, op zijn kantoor in Borculo, enthousiast de loting voor de vierde editie van de Berkellandse Kookbattle. Om te bepalen welk onderdeel van het menu elk van de vier deelnemende teams vrijdag 22 maart moet verzorgen: het voor-, tussen-, hoofd- of nagerecht. Dit jaar is het kookthema 'Taste Your Future', oftewel: 'Hoe zal onze toekomst smaken? Waar gaan we met ons eten naar toe?'

Door Rob Stevens

De spanning stijgt als Kraayenhof het eerst gerecht trekt en dat vervolgens koppelt aan een plaats. Elk van de boxen bevat de opdracht een gerecht te koken waarin in ieder geval de in de box aanwezige ingrediënten zijn verwerkt. Even later weten de teams waar ze op de kookplaat mee aan de slag moeten. De vier teams staan onder leiding van De Lindeboom uit Eibergen, de Herenkookclub Studio 16 uit Neede, De Gracht uit Borculo en De Duif uit Ruurlo. Ruurlo maakt het voorgerecht, Borculo het tussengerecht, Neede het hoofdgerecht en Eibergen het nagerecht. Het is de derde keer dat Neede het hoofdgerecht loot.

Tot nu toe won twee keer het team dat het hoofdgerecht als opdracht had en één keer het team met het tussengerecht. Vakjury lid en chocolatier Hans Hulshof hoopt als man van de desserts dat dit onderdeel van het menu een keer als winnaar uit de bus komt. Dan zullen de teamleiders van Eibergen iets moois moeten verzinnen met de rode twee appels die zijn in hun box vinden. Er is geprobeerd de boxen vooral te vullen met producten van bedrijven uit de streek, zoals: kiemgroenten, steur, mozzarella en oesterzwammen. De box van het hoofdgerecht bevat een plaatje van een scharrelvarken. Om inspiratie op te doen gaat de teamleider van Neede, Jan Vos, meteen na de loting op bezoek bij het varken. Het dier ligt nu nog, onbekend met zijn naderend eind, loom kauwend in de stal van het voormalige AOC dat tegenwoordig als Zone door het leven gaat.

Wanneer wordt een evenement een traditie? Vrijdag 22 maart is in ieder geval al weer de vierde editie van de Berkellandse Kookbattle. Het evenement waar afgevaardigden van de Berkellandse horeca culinair met elkaar de strijd aan gaan. Elk jaar is een van de grote kernen van Berkelland gastheer. Dit jaar is het evenement in Borculo. De vier teams kruisen op vrijdag 22 maart hun koksmessen in het Zone College, aan de Ruurloseweg 35 in Borculo.

De locatie van Zone kan plaats bieden aan 150 personen. Het is dus zaak er snel bij te zijn. Deelname aan dit culinair festijn kost 55 euro per persoon. Voor dat geld krijgt men een avondvullend programma met een vier gangen diner, inclusief aperitief, wijnarrangement en overige drankjes. Aan het eind van de avond komt er natuurlijk één winnaar uit de kookstrijd. Het oordeel van de gasten speelt daarbij een belangrijke rol. Samen met dat van een vakjury met chocolatier Hans Hulshof, journalist Dolf Ruesink en culinair alleskunner Henk Bronswijk.
Voor meer informatie en aanmelding zie de website; op Facebook kunnen de voorbereidingen van de teams gevolgd worden.


www.kookbattle.com

facebook.com/hetlekkereleven

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden