Ernest Beuving met achter hem de leden van Vocales tijdens de repetitie in de Groenlose Calixtusbasiliek. Foto: PR
Ernest Beuving met achter hem de leden van Vocales tijdens de repetitie in de Groenlose Calixtusbasiliek. Foto: PR

Ernest Beuving treedt op met Vocales

‘Klap van de korenmolen’ op 5 en 11 april bij De Mattelier in Groenlo

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Ernest Beuving heeft zijn kwaliteiten inmiddels wel bewezen. In 1993 won hij het bekende Cameretten Festival en sindsdien treedt de in Exel woonachtige artiest in het hele land op. Soms alleen, meestal met zijn muzikale vrienden ‘de bende van Beuving’. Al eerder maakte Groenlo kennis met deze bijzondere cabaretier/muzikant tijdens optredens van Ernesto & Marcellino (met Marcellino Bogers), Goeie Tukkers zijn geen Motherf*ckers (met André Manuel en Thijs Kemperink), So Long Cohen en natuurlijk zijn memorabele optreden op de sponsoravond van het Internationaal Marveldtoernooi en de s.v. Grol in juni 2018.

Eén bak energie
Beuving is een meester in het imiteren en met de ogen dicht zou je zweren dat Toon Hermans, Pim Fortuyn, prins Bernhard of Willem Oltmans in levende lijve voor je staan. Beuving is daarnaast een begenadigd musicus en een cabaretier met een supersnelle geest. Zelf vindt hij het vooral belangrijk om authentiek te zijn: “Ik heb niets met geposeerd gedoe. Ik vind het prachtig als mensen helemaal zichzelf zijn en dat probeer ik in mijn optredens ook altijd door te voeren.” Voor zijn voorstelling ‘Klap van de korenmolen’ werkt Beuving met plaatselijke koren. “Uiteraard repeteren we eerst een aantal keer samen. Om te oefenen maar ook om elkaar te leren kennen. De zaal merkt dat ook bij de voorstelling. Het is fantastisch om tussen zo’n koor te staan, het is één bak energie.”

Samenwerking met Vocales
Voor zijn voorstellingen in Groenlo werkt Beuving samen met het bekende koor Vocales. “Ik ken Groenlo en ik heb hier hele mooie avonden gehad met optredens in verschillende samenstellingen.” Tonnie Zieverink, directeur van De Mattelier, is blij met de komst van Beuving naar zijn theater. “Hij treedt hier twee keer op met ‘Klap van de korenmolen’, samen met de Bende van Beuving én Vocales. Een prachtige samenwerking. Op 20 september mogen we Beuving weer verwelkomen, dan brengt hij het programma ‘Goede Tukkers zijn geen motherf*ckers’.” Voor Beuving is het een feestje om weer in Groenlo op te treden. “Zenuwachtig? Nee, dat ben ik allang niet meer voor optredens. Ik kijk er echt naar uit en ben altijd blij als ik mag beginnen. Een beetje gezonde spanning hoort erbij. Het is nooit een routineklus en dat mag het ook niet worden.”

Ernest Beuving staat op 5 en 11 april op het podium van Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier in Groenlo.
Kaarten voor ‘Klap van de korenmolen’ van de Bende van Beuving zijn verkrijgbaar via www.demattelier.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden