Foto: Jan Hendriksen.
Foto: Jan Hendriksen.

Varsselring opnieuw domein van klootschieters

Algemeen

'Een mooier parcours is niet denkbaar'

Door Jan Hendriksen

RUURLO/HENGELO (G) – De deelnemers waren vorig jaar na afloop van het jubileumtoernooi in het kader van het veertigjarig bestaan lyrisch over het parcours. Daarom organiseert de Ruurlose klootschietvereniging 't Broek dit jaar voor de tweede maal opnieuw een klootschiettoernooi op de Varsselring in Hengelo (G). Op het 'gladde' brede en 'technische' motorcircuit kunnen de klootschieters namelijk perfect uit de voeten. "Zo'n mooi klootschietparcours is er in de Achterhoek en daarbuiten zelden te vinden. En menigeen vindt dit stratenparcours zelfs nog mooier dan het TT-circuit in Assen waar in het verleden werd gegooid" zo verklaren de organisatoren Annerie Hoffmann, Geert Vruggink en Bart Kuenen van klootschietvereniging 't Broek.

Het bijna vijf kilometer lange Hengelose motorcircuit, waar in het weekeinde van 11 en 12 mei internationale wegracewedstrijden plaatsvinden, zal op zondag 19 mei speciaal voor de klootschieters verkeersluw worden gemaakt. "We hopen dit jaar op nog meer deelnemers dan vorig jaar. Mede op verzoek van Twentse klootschieters hebben we het toernooi van zaterdag naar zondag verplaatst", zo verklaart Annerie Hoffmann. De eerste wedstrijden starten zondag 19 mei om 10.00 uur nabij de Varsselse molen waarna de klassen elkaar snel zullen opvolgen. Bart Kuenen: "De exacte aanmeldtijden kan men vanaf 12 mei zien op de website www.klootschieteninruurlo.simplesite.com en worden verstuurd naar de opgegeven e-mailadressen." Naast de deelname in de verschillende mannen-, vrouwen- en gemengde klassen van de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB) kan men ook deelnemen in de vrije mannen-, vrouwen- en gemengde klasse en de speciaal ingestelde 55+ klasse. "We hopen dat we in de vrije- en de 55+ klasse behoorlijk wat meer deelnemers kunnen inschrijven dan vorig jaar. Daarvoor hebben we diverse (buurt)verenigingen in Berkelland en Bronckhorst aangeschreven. Daarmee hopen we dat we veel meer teams uit de gemeente Bronckhorst, waar het toernooi uiteindelijk plaatsvindt, kunnen verwelkomen", zo hoopt Geert Vruggink.

Opgave
Een team moet uit tenminste drie personen en mag maximaal uit vijf personen bestaan. In de gemengde klasse bestaat een team uit minimaal één vrouw. En in de vrije klasse mag maximaal één persoon per team lid van de NKB zijn. Het inschrijfgeld bedraagt tien euro per team die men kan voldoen op de wedstrijddag. De mogelijkheid bestaat om materiaal te huren.

Aanmelden kan tot en met 5 mei

Het inschrijfgeld bedraagt dan vijftien euro per team waarbij men twee ballen en een hark ontvangt. Bij verlies van een kloot zal er een vergoeding in rekening worden gebracht. Opgave is tot en met zondag 5 mei mogelijk via het e-mailadres toernooikvtbroek@gmail.com.
Annerie Hoffmann tot slot: "We spelen het toernooi volgens het NKB reglement. Alle materiaal is toegestaan met uitzondering van de zogenaamde 'hondenkloten'. Verzamellocatie voor het toernooi is evenals vorig jaar Eetcafé De Veldhoek aan de Varsselseweg in Veldhoek van waaruit men naar de Varsselring vertrekt."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant