Expositie schilderijen Elizsabeth Heuff in Grote Kerk Neede

NEEDE - Elizsabeth Heuff-Kuylaars woonde in de jaren zestig en zeventig met haar man, de huisarts Han Heuff, in Neede. Het eenvoudige boerenleven van de jaren vijftig was een onafgebroken inspiratiebron voor de kunstenares Elisabeth Heuff. Haar werk wordt momenteel geëxposeerd in de Grote Kerk in Neede.

De exposities die op verschillende plekken in den lande worden gehouden, ook momenteel in de Diepenheimse 'Herberg De Pol', fascineren de aandachtige bezoekers.
Op de website elisabeth-heuff.nl is ook uitvoerige informatie te vinden.
Van 31 juli tot en met 21 augustus is de kerk elke woensdagmiddag open, van 14.00 tot 16.30 uur en natuurlijk tijdens de zondagochtenddiensten van 10.00 tot 11.30 uur. Tijdens de Nationale Jammarkt in Neede op 21 augustus is de kerk op van 11.00 tot 17.00 uur.
De Needse Grote Kerk zelf is overigens ook een kijkje waard. Het kerkgebouw heeft, als relatief ouderwets gebouw, een dominante plek in het dorp en de bezoekers staan altijd weer verbaasd bij het zien van het verrassend moderne en heldere interieur. Vrijwilligers vertellen graag over de historie van de kerk en over het werk van deze levendige protestantse gemeente, onder het sfeervolle orgelspel van Grietje Hensens en Ab Heuvelink.
Bij de plaatselijke TIP-VVV in de Oudestraat en in de kerk liggen informatiefolders klaar.

Meer berichten