Het bestuur van de jubilerende KBO Neede. Foto: PR
Het bestuur van de jubilerende KBO Neede. Foto: PR

KBO Neede bestaat veertig jaar

NEEDE - Deze zomer bestaat Unie Katholieke Bond van Ouderen (KBO) afdeling Neede veertig jaar. Om precies te zijn op donderdag 25 juli. In 1979 is op deze datum bij notaris Paasschens de oprichtingsakte getekend. De oprichters van het eerste uur zijn G.W. ter Woerds-van Rijn, H.W. de Vos en W.J. M. Klein Nijenhuis-Blanken. KBO maakt zich sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen naar elkaar omzien. Het behartigen van de belangen van onze senioren in Neede staat hoog in het vaandel.

Bijzonder aan het jubileum van de Needse afdeling is dat één van de oprichters nog steeds actief is als bestuurslid. Willy Klein Nijenhuis stond aan de wieg van KBO Neede. Nog steeds zet zij zich met hart en ziel in als vrijwilliger voor de plaatselijke KBO. De KBO afdeling Neede viert het jubileum met een samenzijn voor leden. De datum voor deze bijeenkomst met leden is nog niet bekend. De feestmiddag was gepland op 19 september, maar gaat in verband met privé omstandigheden van één van de bestuursleden niet door.

Met 190.000 leden is de KBO de grootste seniorenorganisatie van ons land. De organisatie komt op voor de belangen van senioren. Enkele voorbeelden hiervan zijn veiligheid, digitalisering, koopkracht en langer thuis wonen. Lokale afdelingen organiseren ontmoetingen en activiteiten. De KBO is er voor senioren, door senioren.

Meer informatie is te vinden op www.kbogelderland.nl. Je kan je vragen ook persoonlijk vragen aan voorzitter Herman Heuwer, hij is te bereiken op 0545- 292562.

Meer berichten