De Boerenland Wandeltocht voert door de veelzijdige omgeving van Beltrum. Foto: Lucie Nahuis
De Boerenland Wandeltocht voert door de veelzijdige omgeving van Beltrum. Foto: Lucie Nahuis (Foto: Lucie Nahuis)

Boerenland Wandeltocht in Beltrum

BELTRUM - De stichting vrienden van 'Het Noasman' organiseert voor de 7de keer de Boerenland Wandeltocht. Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus trekken de deelnemers door het veelzijdige boerenland van Beltrum.

Wandelaars kunnen kiezen uit routes van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer. Start-, rust- en eindpunt is Bezoekerscentrum 'Het Noasman' aan de Meenweg 4 te Beltrum. Starten kan voor de 30 km tussen 09.00 en 10.00 uur, 20 en 15 kilometer tussen 09.00 en 11.00 uur en voor de 10 en 5 kilometer tussen 09.00 en 12.00 uur.
Na het succes van de voorgaande jaren hebben de ervaren wandelaars van de organisatie nieuwe routes uitgezet. Deze voeren over landgoed 'Het Noasman' en het naastgelegen retentiegebied van Waterschap Rijn en IJssel. De tochten leiden de weandelaars natuurlijk ook langs nostalgische boerderijen, weilanden met grazende koeien, en akkers met koren of maïs. De veelzijdigheid van het traditionele Achterhoekse landschap komt op alle afstanden aan bod. De natuurgebieden worden zeker niet vergeten. De organisatie is erg blij met de medewerking van een aantal particulieren die eenmalig hun natuurgebied openstellen. Daardoor kunnen de deelnemers genieten van verrassende weggetjes en paadjes waar zij normaal gesproken niet zou komen.
Verrassend aan deze tocht is om te zien hoe de nieuwe natuur en oude natuur vlekkeloos in elkaar overgaan en elkaar aanvullen in het traditionele coulissen- en essenlandschappen van Beltrum. De wandeltocht wordt gehouden onder auspiciën van de KWBN, de Koninklijke Wandel Bond Nederland.
Deelname koste 3,50 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis meelopen met de ouders. Meer informatie over de wandeltocht op onderstaande website.

www.noasman.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden