De heksen Knibbel en Kneusje komen ook voorbij. Foto: Lyonne Wisseborn
De heksen Knibbel en Kneusje komen ook voorbij. Foto: Lyonne Wisseborn (Foto: )

Griezeltocht met Speeltuin de Berg

NEEDE - Halloween is alweer in aantocht en dus verlaten alle heksen en andere griezels langzamerhand hun schuilplaats om het dorp griebels en gruwels te bezorgen. Op vrijdagavond 25 oktober houdt Speeltuin de Berg een griezeltocht door het dorp voor kinderen met of zonder ouders. Doel is om bij diverse ondernemers in het dorp ingrediënten te verzamelen voor een eigen gebrouwen heksensoep. De opdracht is duidelijk, maar je weet nooit wat je onderweg tegenkomt.

Door Rob Weeber

De heksen Knibbel en Kneusje willen een heksensoep maken, maar het is Kneusje niet gelukt om in het dorp Neede de ingrediënten voor de soep te bemachtigen. Om het eetfestijn niet in de soep te laten lopen, roept Knibbel de kinderen van Neede op om hen te helpen. De tocht gaat langs achttien Needse ondernemers die allemaal heerlijk vieze ingrediënten hebben, zoals knoflook en maïzena. Maar onderweg loert wel het gevaar van griezels. Je kunt van alles tegenkomen.

De Griezeltocht wordt georganiseerd door Speeltuin de Berg, Marleen Abbink en Trudy ten Hoopen, in samenwerking met Beweegwijs, Jimmy's en de Ondernemersvereniging Neede. Gezamenlijk hebben zij een mooi kinderfeest bedacht voor alle kinderen uit Neede. Deelnemers hoeven dus geen lid van Speeltuin de Berg te zijn. Tot vijf jaar kunnen kinderen zich opgeven met hun ouders/begeleiders. Vanaf vijf jaar is een ouder/begeleider niet verplicht. De start van de tocht is vanaf 18.00 bij Trefpunt-Speeltuin de Berg. Iedere deelnemer/ieder groepje deelnemers krijgt voor het weggaan een film van Knibbel en Kneusje te zien die tien minuten duurt. Daarna gaan ze met een emmer en opdrachtbriefje op pad. Onderweg staan op de belangrijkste punten verkeersregelaars. Via de Mr. R.J. Thorbeckestraat en de Bonkertskamp lopen ze richting het centrum. Aan de bewoners van beide straten is gevraagd om hun tuin 'griezelig' te versieren. Daarnaast zijn er griezeletalages in het centrum. De mooist tuin- en etalageversiering worden beloond met een prijsje, uitgedeeld door Jamkoningin Mireille ter Haar. Het eindpunt van de tocht ligt bij Jimmy's. De laatste deelnemers worden daar tegen 20.30 uur verwacht. Bij Jimmy's is er koffie en thee en iets lekkers voor de kinderen. Bovendien is er een disco onder leiding van dj Big Ben.
Alle oudste, basisschoolgaande kinderen van een gezin krijgen een brief met invulstrook mee om zich op te kunnen geven. Daarnaast kan een e-mail gestuurd worden aan: speeltuindeberg@outlook.com. Deelname is gratis.
Wie in de herfstvakantie wil griezelknutselen, is op woensdagmiddag 23 oktober welkom bij Speeltuin de Berg. Wel even aanmelden via speeltuindeberg@outlook.com. Kinderen uit groep 1 tot en met 4 zijn welkom van 09.30 tot 11.00 uur en uit groep 5 tot en met 8 van 11.00 tot 12.30 uur. Deelname kost 2 euro per kind.
Alle opgaven voor tocht en knutselen dienen voor woensdag 16 oktober binnen te zijn.
 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden