Rekken herdenkt met Lichtjesavond

REKKEN - Met een Lichtjesavond herdenkt Rekken deze maand voor de vijfde keer de overleden plaatsgenoten. In een sfeer van warmte en saamhorigheid wordt op beide begraafplaatsen stilgestaan bij de leegte die zij achterlaten. Het is een eenvoudige en laagdrempelige herinneringsbijeenkomst voor jong en oud, vrij toegankelijk. Geloof, afkomst en achtergrond spelen geen rol.

Stichting Lichtjesavonden organiseert deze avond in samenwerking met vele vrijwilligers. Zij kunnen op de door fakkels verlichte begraafplaatsen een lied ten gehore brengen of een gedicht voorlezen. Mooie ideeën voor de Lichtjesavond zijn altijd welkom. De inzet van lokale mensen die een gedicht lezen of muziek maken geeft nog meer verbondenheid naar elkaar als gemeenschap van Rekken.
Lichtjesavond in Rekken is dit jaar op zaterdag 16 november. Het eerste gedeelte van de avond begint om 19.00 uur op de begraafplaats aan de Rekkenseweg. Alle bezoekers krijgen daar bij aankomst een kaars uitgereikt. Er is een programma samengesteld met passende woorden en live muziek. Daarna lopen de deelnemers gezamenlijk, via de Berkelbrug, naar de begraafplaats aan de Lindevoort waar het programma wordt afgesloten.
De bijeenkomst duurt in z'n geheel ongeveer 45 minuten en is ook geschikt voor kinderen. Voor mensen die minder goed ter been zijn worden stoelen klaargezet en zij mogen zich uiteraard ook per auto verplaatsen naar de begraafplaats aan de Lindevoort.
Op Lichtjesavond is iedereen welkom, ook nabestaanden wier dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn. Ondanks de verlichte begraafplaatsen wordt de deelnemers aangeraden een zaklantaarn mee te nemen. Een klein beetje winterweer zal de avond niet in de weg staan ons niet tegenhouden, maar een (sneeuw-) storm wel. Dat wordt dan gemeld via de facebookpagina van Stichting Lichtjesavond Rekken. Donaties (vrijwillig) kunnen worden gedaan in de daarvoor bestemde bus bij de in-/uitgang van de begraafplaats.
Meer informatie, suggesties of opgave bij Stichting Lichtjesavonden, Martine Kuipers of Margriet Lenderink. Tel. 06-14230304 en 06-17367413, en e-mail stichtinglichtjesavonden@gmail.com.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden