Paul Goldewijk (links) en Tourforlife-team Uit de Beugels. Foto: Rob Stevens
Paul Goldewijk (links) en Tourforlife-team Uit de Beugels. Foto: Rob Stevens

Fietsival voor sponsorgeld

Algemeen

EIBERGEN - Maarten Nijhuis heeft altijd fanatiek gesport gesport. Maar dat is de laatste tijd wat minder geworden. Dan is het niet zo gek dat je zoekt naar een nieuwe sportieve uitdaging. Het liefst met een stel vrienden en dan ook nog voor een goed doel. Al mijmerend kwam Maarten Nijhuis zo vorig jaar op de camping op het idee een team in te schrijven voor TourforLife. Zo ontstond 'Uit de Beugels' met Peter Alferink, Arjon Kruisselbrink, Jeroen Jonker, Maarten Nijhuis, Mike Stoffers en Mirco Wittebroek.

Door Rob Stevens

TourforLife is een fietstocht van Italië naar Nederland van 1.300 km en met 19.000 hoogtemeters. De opbrengst van TourforLife komt ten goede van het Daniel den Hoed Fonds voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Iedere deelnemer betaalt als inschrijfgeld een minimaal sponsorbedrag van 2.500 euro voor het fonds.
Maarten: "TourforLife is volgend jaar van 25 augustus tot en met de eerste september. Het wordt conditioneel een hele kluif. We sporten allemaal wel, maar niemand van ons heeft ooit aan zoiets mee gedaan. Iedereen heeft wel gevoetbald bij SSSE of Sportclub Eibergen. Peter en Arjan hebben deze week pas allebei een nieuwe racefiets aangeschaft. Het trainen is tot nu toe vooral ieder voor zich. De echte voorbereiding begint pas begin februari. TourforLife begeleidt daar ook bij als je wilt."

Jeroen verzon de naam van het wielerteam: Uit de Beugels. Niet zo gek dat iemand die bij de Grolsch werkt op die woordspeling komt. De eerste etappe start in de Italiaanse Alpen in Bardonenchia, waar in 2006 de Olympische Winterspelen waren. Met de eerste dag meteen de twee zwaarste beklimmingen van de hele route. De achtste etappe van de tour eindigt in Sittard waar ongetwijfeld een schare familieleden en vrienden op het zestal wacht.

Peter: "Nu is het zaak het benodigde sponsorgeld bijeen te vergaren. We zijn blij dat de eigenaar van café De Klok, Paul Klein Goldewijk, ons daarbij ondersteunt tijdens de Winterkermis op 30 november. Met het 'Fietsival' in De Klok. Die avond staan wij als gastheren achter de bar. Er is een fietswedstrijd met als hoofdprijs één meter bier. Wie legt de meeste meters af op de hometrainer in dezelfde tijd? Verder verkopen we die avond zelf snacks. Voorop staat dat het een gezellige avond wordt. Ook met de drie bands die dan tegen een gereduceerd tarief spelen en het 'foute munten uur'."

Tijdens het wielerevenement kunnen de prestaties van de teams gevolgd worden op de website van Tourforlife. Elke dag zijn daarop sfeerimpressie, filmpjes en interviews over het verloop van de tour te zien. Alles is tot in de puntjes geregeld. Als een team dat wil staan de tenten 's avonds op de camping al klaar. Drie maal daags wordt er gezamenlijk gegeten. En ongetwijfeld zullen er 's avond de nodige ervaringen worden uitgewisseld. Zoals het Fietsival vooral een gezellige avond in De Klok moet worden zal TourforLife volgens Peter ook gezellig worden. "Zonder wedstrijdelement. Het is samen uit samen thuis. En 15.000 euro voor het goede doel."
Zaterdag 30 november vanaf 21.00 uur is het Winterkermis Fietsival bij de Klok in Eibergen.


www.tourforlife.nl/uit-de-beugels

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant