Op het plein 'renden de kinderen zich rot' met én voor fruit. Foto: L. Schuurman
Op het plein 'renden de kinderen zich rot' met én voor fruit. Foto: L. Schuurman (Foto: )

Tormijnschool 'rent zich rot' met fruit

NOORDIJK - De afgelopen weken zijn de kinderen van de Tormijnschool actief geweest met vier verschillende workshops: borduren, origami, strovlechten en fruit. Afgelopen vrijdag presenteerden de kinderen aan elkaar en aan de ouders wat ze hadden geleerd en gemaakt. Bovendien mochten de kinderen ook zelf aan de slag.

De kinderen lieten zien wat ze bij de origami-workshop hadden gemaakt; met papier hadden ze bloemen, kransen en paddenstoelen gevouwen, zonder hierbij lijm te gebruiken. Ook hadden ze hun eigen initialen gevouwen van origami papier, dat aan de voorkant anders van kleur is dan de achterkant. Zo ontstond een mooi resultaat.
Bij het borduren hebben kinderen de kruissteek geleerd, sommigen waren zo fanatiek dat ze er een hele fleurige onderzetter van hebben gemaakt.
De workshop strovlechten werd gegeven door twee ouders. Door ouders te betrekken bij de workshops zijn de groepjes kleiner waardoor workshops gegeven kunnen worden die net even anders zijn. De kinderen hebben van stro van alles gemaakt: slangen op een mooi kronkelende tak, een spin met poten van berkentakken, een strokrans, een strohart en nog veel meer. Tijdens de presentatie werden de andere kinderen uitgenodigd om ook strokransen of stroslangen te maken. Dit gebeurde onder begeleiding van de kinderen die de workshop al hadden gevolgd.
Bij de fruitige workshop was het elke week smullen; er werd van alles gemaakt met fruit: smoothies, fruittaart, fruitspies en appelflappen. Maar er werden ook bijzonder vruchten geproefd zoals kaki, nashipeer, cherimoya, physalis en passiefruit. Tijdens de presentatie werd er een ren-je-rot-quiz gehouden waarbij alle kinderen op het plein antwoord konden geven op de gestelde vraag door bij de juiste letter te gaan staan. Na elke vraag mochten ze een stukje fruit aan hun stokje schuiven. Aan het einde van de quiz had zo iedereen een heerlijk fruitspies.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden