Het echtpaar Bats-Onstein samen met burgemeester Joos van Oostrum. Foto: Rob Weeber
Het echtpaar Bats-Onstein samen met burgemeester Joos van Oostrum. Foto: Rob Weeber (Foto: )

Echtpaar Barts-Onstein 60 jaar getrouwd

EIBERGEN - Berkelland is weer een diamanten echtpaar rijker, Gerrit Barts (1939) en Mini Barts-Onstein (1938). Beide zijn geboren in Rekken en bezochten dezelfde lagere school.

Het 'echte' contact kwam pas in 1957 tijdens het uitgaan bij het toenmalige café Schuurman in Eibergen, met muziek van onder meer de W-Boys uit Winterswijk. Het jawoord volgde drie jaar later, op 23 januari 1960.
Na het trouwen trok het echtpaar in bij de ouders van Gerrit. In 1964 werd de woonlocatie verruild voor een huis in Hupsel. Daar werden ook de beide dochters geboren. Lang echter zou het echtpaar daar niet blijven. Al in 1967 verhuisden ze terug naar Rekken, naar de ouderlijke, voormalige boerderij van Mini. Met de 1e ruilverkaveling in de jaren vijftig was het bedrijf stilgelegd. Ze knapten het pand op en zouden er bijna hun verdere leven blijven wonen. Sinds 2,5 jaar wonen ze weer in Eibergen.
Gerrit heeft zijn werkzame leven in de metaal doorgebracht. Hij werkte tot aan zijn VUT in 2000 bij Gemavo in Eibergen. Het was een plezierige tijd, anders had hij het daar naar eigen zeggen niet zo lang uitgehouden. De tuin rond het huis in Rekken was zijn hobby. Vooral de soorten Salvia en Begonia hadden zijn bewondering. Aan de moestuin is hij nooit begonnen. Mini is een groot liefhebber van de orchidee. Het echtpaar kreeg twee dochters, heeft drie kleinkinderen en een achterkleinkind. Het tweede en derde achterkleinkind zijn op komst.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden