Lynn Rotering clubkampioen 2020

Lynn Rotering. Foto: PR
Lynn Rotering. Foto: PR

Medailleregen tijdens clubkampioenschappen Rekken

REKKEN - Het regende medailles tijdens de onderlinge recreatieve gymwedstrijden in Rekken afgelopen zondag. Bijna vijftig jeugdleden streden op toestellen balk, brug, vloer, sprong en ringen om het eremetaal. Absolute winnares werd Lynn Rotering. Zij mag zichzelf Clubkampioen 2020 noemen.

Buiten waaide het onstuimig, maar binnen op de tribune in gymzaal 't Asterloo was het druk. Voor veel gymnasten was het de eerste wedstrijdervaring en was het reuzespannend. In de categorie jongens tot en met negen jaar werden binnen hun niveau Marijn Winters en Stan Esselink eerste. Van de jongens vanaf tien won Max Engelberts, nipt gevolgd door Jens Rotering en Nils Visschedijk. Bij de meisjes tot en met negen jaar namen Esmee Lubbers en Amelie Moolenaar de gouden plakken mee naar huis. Jasmijn Lubbers en Lynn Esselink werden eerste in de categorie meisjes vanaf tien jaar. Bij de selectie waren er eerste prijzen voor Meike Wantia, Anne Stomps en Elea Noch.
Tijdens de pauze was er een demonstratie van NK-turnsters Eline Leeuw en Sophie Verschoor van Quick Oldenzaal. Deze turnsters trainen acht uur per week en turnen op hoog niveau. De Grote Clubactie van 2019 heeft voor gymnastiekvereniging Gareo een bedrag van 1980,70 euro opgeleverd. Tijdens de actie wordt jeugdleden gevraagd zoveel mogelijk loten van drie euro te verkopen. Topverkopers binnen de club waren Eszter Jonkman, Jens Rotering, Sven Hoenink en Kees Engelberts.
Het fraaie eindbedrag heeft Gareo eveneens (en met name) te danken aan de lokale ondernemers, door hun aankoop van zogenaamde sponsorloten of giften: loonbedrijf Beusink, O'hara, Van de Vossebulten bestrijding, café Kerkemeijer/snackbar 't Kip, bouwbedrijf Roossink, Bloem en Kado Groot Kormelink, Camping Den Borg, fiets en kanoverhuur Ten Brinke en vee- en varkenshandel Reinders.

Meer berichten