RCB: extra berichtgeving

BERKELLAND - Het Repair Café Berkelland (RCB) repareert ook in deze pittige tijden. Per bezoek graag één persoon naar binnen. De bezoeker kan slechts spullen brengen en ophalen. Aanname van apparaten ook door één persoon. Er is geen hulp met uit- en inpakken van apparaten uit een tas, een doos of een vouwkrat. Het RCB kende al geen bijeenkomsten met veel mensen tegelijk en repareert enkel op afspraak. De afspraken worden ruim ingepland zodat mensen die spullen komen brengen en halen elkaar totaal niet tegenkomen. Bovendien zijn aanvullende maatregelen genomen welke uiteraard voldoen aan de RIVM adviezen en deze worden telkens aangepast naar de meest actuele stand.

Bij RCB kan men terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-tuin-en-keukenapparaten, voor het vervangen van horlogebatterijen en voor defecte Senseo en Nespresso apparaten. RCB heeft inmiddels een zeer ruime voorraad gebruikte en nieuwe onderdelen. Ook voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, messen van cirkel grasmaaiers, beitels, huishoudscharen, tafel-, en keukenmessen kan men bij het RCB terecht, waar deze weer professioneel perfect scherp worden gemaakt.

RCB is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken. Het is met name bedoeld voor de mensen die het zelf repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan wordt ondermeer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.

Repair Café Berkelland repareert dagelijks. Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken met de coördinator Wijnand Bleumink in Borculo, dagelijks van maandag tot en met zaterdag via telefoonnummer 06-57977625 of 0545-287915 of per email: repaircafeberkelland@kpnmail.nl.

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden