Op pad om de High Tea-pakketjes rond te brengen. Foto: PR
Op pad om de High Tea-pakketjes rond te brengen. Foto: PR

High tea voor Eibergse Zonnebloemgasten

EIBERGEN - Op het activiteitenprogramma van de Zonnebloem, afdeling Eibergen stond binnenkort een high tea gepland. Samen smikkelen en smullen en gezellig samenzijn. Maar helaas het coronavirus gooide ook hier roet in het eten. Dus ‘geneuglijk’ bij elkaar komen zit er momenteel nog niet in en dat is heel jammer. Juist voor deze kwetsbare groep, waar verreweg de meesten alleen wonen, is het extra zwaar in deze coronatijd.

In het begin van deze periode heeft de afdeling Eibergen een speciale telefoonlijn opgezet. Een team van in- en externe vrijwilligers heeft regelmatig contact met alle bijna 100 gasten, ook diegenen die voordien geen vaste vrijwilliger hadden. Bij deze telefoongesprekken komen soms onverwachts mooie en bijzondere gesprekken op gang en kan men zo nodig de zorgen met iemand delen. Over het algemeen nemen de gasten deze bijzondere tijd voor wat het is, maar ze zijn wel heel blij met een beetje aandacht en natuurlijk een verrassing op z’n tijd.

Een hartverwarmende reactie van de 91-jarige heer De Ron, na het ontvangen van het Zonnebloem Paasontbijtje: "Wat een geweldige actie, ik heb mijn hele familie geappt! Kijk eens wat ik nu ontvangen heb van de Zonnebloem!!” en hij stak twee duimen op. "Echt, goed bezig" was zijn welgemeend compliment. Anderen gasten waren verrast, blij en zelfs ontroerd.

In navolging van deze succesvolle paasactie werden de Zonnebloemgasten deze week op een ‘high tea’ getrakteerd. Een schaal met allerlei lekkere hapjes, zowel zoet als hartig en met zorg samengesteld door de activiteitencommissie de Zonnewijzers. Alleen het warme water ontbrak en helaas het gezellig samenzijn. Met deze attentie wil De Zonnebloem haar gasten opnieuw een hart onder de riem te steken, want hoe langer deze periode duurt, hoe moeilijker het voor de meesten wordt.


facebook.com/dezonnebloemeibergen

dezonnebloemeibergen@live.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden