Hoe zorg je voor de juiste verlichting op kantoor?

Voor een optimale werkomgeving is het van belang dat je kantoor beschikt over goede verlichting. Dit kan je natuurlijk doen met de welbekende grote tl balken, maar er zijn nog veel meer manieren om te zorgen voor optimale verlichting in je kantoorruimte. In dit artikel vertelt SKEPP je alles over het realiseren van de perfecte verlichting in jouw kantoorruimte. 

De verlichting moet aansluiten bij jouw bedrijf 

Bij het kiezen van de verlichting in jouw kantoorruimte is het goed om eerst te kijken naar welke soort verlichting past bij jouw onderneming. Wil je een zakelijke uitstraling creëren in je kantoorruimte? Of mag het kantoor wel wat speelser zijn? Op basis deze beslissing kun je kiezen of je gaat voor bijvoorbeeld strakke hanglampen of juist lampen met een gekleurde lampenkap. 

Volg de richtlijnen van de Arbowet 

Op het moment dat werknemers langer dan 2 uur achter elkaar beeldschermwerk verrichten, moet een werkgever ook rekening houden met de Arbowet bij het uitzoeken van kantoorverlichting. Werk je vooral op kantoor? Dan moet de waarde van de lux variëren tussen de 300 en 400 lux. Gaat het om werkzaamheden achter een receptiebalie? Dan mag er geen hogere lux waarde zijn dan 300. Zorg dat je deze richtlijnen hanteert bij het bepalen van de verlichting in je kantoorruimte. 

Het type lamp

Als je weet wat voor lamp past bij jouw bedrijf en de richtlijnen bekend zijn, is het tijd om te kiezen welk type lamp je wilt. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een plafondlampen, hanglampen en tafellampen. Afhankelijk van de ruimte kun je hierin combineren en verschillende soorten en maten kiezen. Bekijk eerst waar je licht nodig heb en daarna hoeveel licht dit moet zijn. Op basis van deze keuze kun je een beslissen welk type lamp je wilt aanschaffen. 

Hoe is jouw kantoorruimte verlicht? 

Bekijk eens hoe jouw kantoorruimte verlicht is en of dit nog steeds naar wens is. Wil je nog een kantoorruimte huren? Bepaal dan van te voren of de verlichting die aanwezig is ook aansluit bij je wensen en eisen. Als je de bovenstaande drie punten met elkaar combineert kun jij zorgen voor de juiste verlichting op kantoor!

Dit artikel wordt u aangeboden door Skepp.nl Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden