Iedereen is van harte welkom - na aanmelding - in De nieuwe Rank. Foto: PR
Iedereen is van harte welkom - na aanmelding - in De nieuwe Rank. Foto: PR

Meet Inn: tijd voor een nieuw begin

Algemeen

GEESTEREN – Verbinding is een sleutelwoord als het gaat om De nieuwe Rank in Geesteren, Haarlo, Gelselaar en Borculo. De afgelopen maanden stond deze vooral in het teken van de digitale vorm, smachtend naar offline ontmoeting. Met de start van het nieuwe seizoen haalt de pioniersplek opgelucht adem en trapt ze af met het menselijk contact tijdens de Meet Inn op zondag 13 september.

Afgelopen voorjaar bedachten Eelco Jager, Nardi Strijbos, Wilbert Oltvoort, Leander Grooten, Gerry te Slaa en Eelco Schuijl een prachtige combinatie van ontmoeting en verdieping, maar konden het maar niet uitvoeren vanwege de crisis. Nu kan het, evengoed met aanpassingen.

Banddienst
Een warm welkom, teksten in begrijpelijke taal met stevige muzikale begeleiding terwijl een toespraak zorgt voor nadenkertjes die blijven hangen bij jong en oud. Het waren ingrediënten van de maandelijkse Banddiensten van pioniersplek De nieuwe Rank, uitgezonden door de Protestantse Gemeente de Wijngaard. “Omdat niet iedereen zich makkelijk thuis voelt in de kerk, het geloof soms wat cryptisch is en de nieuwsgierigheid naar elkaar groot is,” omschrijft pionier Leander Grooten. “Het is de ontmoeting die de aandacht verdient.”

Meet Inn
Kerk is voor buitenstaanders soms een wereldvreemde bezigheid. Grooten legt uit dat het niet zo hoeft te zijn: “Je komt samen om een relatie aan te gaan. Daarvoor is de Meet Inn bedoeld, het is een ontmoetingsherberg.” In een herberg is het gezellig, mag je je veilig voelen en in gesprek komen met andere reizigers. “Wij zijn op geloofsreis en ontmoeten onderweg allerlei mensen.” Grooten voegt er een belangrijk segment aan toe: “In een herberg kun je ook eten en drinken en dat verbindt mensen en verhoogt de vreugde.”

Coronadrempels
Hoewel de Meet Inn op 13 september plaatsvindt, is de ‘herberg’ nog niet helemaal klaar. Eten en drinken is vanwege corona nog niet mogelijk en zonder aanmelding vooraf kan niemand de herberg betreden. “We hadden een feestelijke opening met taarten bedacht, maar dat moet nog even wachten.” Zodra het kan, gaat de Meet Inn elke viering afsluiten met een lunchmaaltijd. “Ook het meezingen is nog aan banden gelegd.” Bezoekers kunnen tot zaterdagavond 12 september een plaats reserveren via de website van de pioniersplek.

Nieuw, maar ook vanouds
De bijeenkomst om 11:30 uur draagt de titel ‘Een nieuw begin’. Na een halfjaar online, is de fysieke ontmoeting tussen mensen ook weer nieuw. “En het concept van de Meet Inn is ook vernieuwend, dat zullen bezoekers bij binnenkomst meteen zien.” Wat blijft, is de muziek en het verdiepende gesprek, dat op 13 september wordt geleid door Ron van der Spoel, ambassadeur van de ontwikkelingshulporganisatie World Vision.

De zaal aan de Dorpsstraat 9 in Geesteren (voormalig gereformeerde kerk) wordt omgebouwd voor de Meet Inn. Grooten besluit met een hartelijke oproep: “Kom vooral en laat je verrassen. Laat je niet afschrikken door je vooroordelen over wat kerk is. Als je het niks vindt, hoor ik dat ook graag van je. Dat is namelijk ook ontmoeting.”


Meet Inn
13 september
11:30 uur
Aanmelden: www.nieuwerank.nl of 06-14847818 (Whatsapp of bellen)

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant