Foto: PR
Foto: PR

KCC-Euregio-Gravelride nadert maximum aantal deelnemers

EIBERGEN - Vele evenementen werden afgelast, maar de organisatie van de KCC-Euregio Gravelride besloot toch haar nek uit te steken. Dit om het evenement na de succesvolle start in 2019 op zondag 20 september een mooi maar bescheiden vervolg te geven.

Parkoers en maatregelen
De parcoursbouwers zijn er in geslaagd om ook dit jaar weer een schitterende route uit te zetten van maar liefst 80km door het grensgebied van de Euregio: de Achterhoek, Münsterland en Overijssel. Peter Ossenkoppele (voorzitter van de organisatie Ronde van Overijssel | Bike events) geeft aan dat er voldoende maatregelen zijn genomen om binnen de voorschriften de tocht op verantwoorde wijze doorgang te kunnen laten vinden. ”Zo is de starttijd verruimd naar 8:00 tot 10:00 uur en kan men uitsluitend deelnemen bij voorinschrijving. Dit om de handelingen bij de start tot een minimum te beperken. Buiten in het veld zijn er geen beperkende maatregelen maar bij de verzorgingsposten in Stadtlohn (D) en nabij het Haaksbergerveen uiteraard weer wel.”

Deelnemers
Over het aantal deelnemers dat zich heeft ingeschreven is de organisatie eveneens tevreden. “Al direct nadat de site open werd gesteld rolden tientallen inschrijvingen binnen. Momenteel zitten we ruim over de helft, dus het is van belang niet tot het laatste moment te wachten, want vol is vol!” Het merendeel van de inschrijvers komt uit de regio, maar er zijn toch ook deelnemers die van heinde en verre de moeite nemen om te komen. Zo zijn er al deelnemers geregistreerd uit Hamburg (D), Schagen (NH) en Dordrecht (ZH).

Populariteit Gravelrides
Het geeft wel aan dat Gravelrides aan populariteit winnen. Dat is ook niet gek stelt Ossenkoppele: “De Strade Bianche, welke nog geen 15 jaar bestaat is nu al een monument in het profwielrennen; in Gent – Wevelgem en Parijs – Tours zijn Gravelstroken opgenomen en afgelopen weekend was er een er een wedstrijd in de Topcompetitie over 180km waarvan een groot deel van het parkoers uit gravelstroken bestond. De een gruwelt ervan de ander raakt er niet over uitgepraat. Een ding is zeker: het staat garant voor spektakel. Al zal dat spektakel bij een toerversie als de KCC-Euregio-Gravelride (hopelijk) wel mee vallen.”

Inschrijven
Zoals eerder aangegeven is deelname uitsluitend mogelijk bij voorinschrijving. Hiervoor kan men terecht op de website van de organisatie www.euregiogravelride.nl of die van de landelijke organisatie www.nftu.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden