Wecycle en Jarige Job bedanken basisscholen Sint Jozef en Driesprong
<p>Dozen vol kleine huishoudelijke apparaten worden opgehaald voor recycling. Foto: PR</p>

Dozen vol kleine huishoudelijke apparaten worden opgehaald voor recycling. Foto: PR

Wecycle en Jarige Job bedanken basisscholen Sint Jozef en Driesprong

RUURLO-RIETMOLEN - Een Wecycle recyclecertificaat en een bedankje van Stichting Jarige Job was de beloning voor basisscholen St. Jozef uit Rietmolen en OBS De Driesprong uit Ruurlo. De leerlingen hebben zich enorm ingezet voor het inzamelen van kleine apparaten voor recycling. Aan deze landelijke actie deden circa 190 basisscholen mee, die samen in een jaar vol uitdagingen ruim 16.000 kilo inleverden.

Al die apparaten leveren niet alleen nieuwe grondstoffen op. Namens iedere school die deelneemt aan de inzamelactie doneert Wecycle een verjaardagsbox aan Stichting Jarige Job. In totaal is deze landelijke e-waste inzameling goed voor een cheque van 10.000 euro. Met dit geld kan Stichting Jarige Job kinderen uit minderbedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag geven. Deze extra ondersteuning is vooral dit jaar bij steeds meer gezinnen meer dan welkom. Huib Lloyd, directeur van Stichting Jarige Job: “Vanwege de coronacrisis hebben wij het aantal aanvragen voor verjaardagsboxen enorm zien stijgen. In december en januari alleen al werden meer dan 16.000 boxen aangevraagd, een stijging van 15 procent ten opzichte van het jaar hiervoor. We kunnen alle hulp juist nu dus goed gebruiken.”

Heel gewoon
De inzamelactie is georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle: “De samenwerking met scholen is van groot belang voor ons. Velen doen al jaren mee en zo is er inmiddels een hele generatie kinderen voor wie het heel gewoon is om apparaten altijd in te leveren voor recycling. Wij zijn deze scholen dan ook heel dankbaar voor hun inspanningen, zeker tegen het licht van hun volle onderwijsprogramma’s en de uitdagingen van het afgelopen jaar”.

Wecycle
Wecycle voert de ketenregie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via het landelijk dekkend inzamelnetwerk van 13.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. “Samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners dragen we dagelijks bij aan de circulaire economie. Dit doen we voor ruim 2.000 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Fiar, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2019 hebben we 116,2 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent”, aldus Wecycle.

Jarige Job
In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Op hun mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeautjes, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij zelfs niet trakteren. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. 35 euro. Hier zit alles in wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school.
Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job. De stichting werkt samen met diverse sociale partners en bedrijven. In sommige gevallen leveren de partners gratis spullen, of tegen inkoopprijs. Ook is Jarige Job afhankelijk van donaties omdat er ook items moeten worden ingekocht.

Kijk via onderstaande link het filmpje van Stichting Jarige Job


https://vimeo.com/504725670

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden