De klimaatvriendelijke tuin via Zoom

Algemeen

REGIO - De laatste - gortdroge - zomers zullen we niet gauw vergeten. Klimaatverandering is ook bijna dagelijks in het nieuws. Maar wat kunnen we daar zelf dichtbij huis aan of juist tegen doen. En hoe komt het er dan uit te zien? Kan dat ook nog eens iets moois opleveren? Daarover organiseert natuurorganisatie IVN Noord-Midden Achterhoek een inspirerende lezing van Jacqueline Collou. Zij licht haar ideeën toe met heel concrete voorbeelden.

Als landschapsarchitecte ontwerpt zij klimaatvriendelijke tuinen. Met veel foto’s toont Jacqueline Collou uit Eibergen voorbeeldprojecten van om de hoek. Hoe ziet een klimaatvriendelijk landschap, erf of tuin eruit? Hoe kun je toveren met groen en water? Hoe kun je betonnen straten en gebouwen veranderen in oases van groen, rust en koelte?
Haar voorbeelden lopen van bijzondere bronbosjes, gevoed door glashelder kwelwater, via nieuwe soorten landschapselementen tot wateropvanggebieden onder aan de bult. Niet alleen de natuur heeft hier iets aan, ook de bewoner, agrariër of ondernemer.
Kortom, het wordt op 23 maart een boeiende avond met veel praktische tips en inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Normaal gesproken zou deze lezing in een zaal plaats vinden. Nu gaat het via Zoom. Iedereen kan meedoen, IVN-leden en niet-leden. En deelname is gratis. De start is om 19.30 uur.
Deelnemers kunnen zich tot 21 maart aanmelden via contactpersoon Erik Mol via de.talpa@kpnmail.nl. Voor de start volgt nadere informatie via de mail. Voor maximaal 100 deelnemers is er plaats.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede