Gratis online cursussen voor leden. Foto: PR
Gratis online cursussen voor leden. Foto: PR

Gratis online cursussen en tijdschriften voor biebleden

Algemeen

OOST-ACHTERHOEK - Dat men boeken kan lenen in de bibliotheek, dat weten de meest mensen wel. Maar dat men met het lidmaatschap ook gebruik kan maken van de online Bibliotheek, dat is minder bekend. Het lidmaatschap van de Bibliotheek Oost-Achterhoek wordt daarmee uitgebreid met e-books en luisterboeken, maar ook met online tijdschriften en cursussen.

Online cursussen
Er is keuze uit meer dan 160 online cursussen op het gebied van fotobewerking, Microsoft programma’s als Excel en Word, communicatie, persoonlijke kracht, taal en commerciële vaardigheden. Bibliotheekleden kunnen de cursussen volgen via de bibliotheek op de leerplatforms van twee professionele aanbieders Soofos en Goodhabitz. De online cursussen en een uitleg hoe het werkt zijn te vinden op www.oostachterhoek.nl.

TijdschriftenBieb
In de bibliotheekvestigingen kan men meerdere tijdschriften lezen en lenen. Maar minder bekend is dat elk bieblid ook gebruik kan maken van de TijdschriftenBieb. Deze app bevat van 16 tijdschriften een jaargang aan uitgaven. Elke week worden er nieuwe edities toegevoegd. Men vindt er bijvoorbeeld de Margriet, Flair, Story, Eigen Huis & Interieur en Vrij Nederland. Dus bij een lidmaatschap van de bieb krijgt men ook nog eens 16 tijdschriftabonnementen cadeau.

Lid worden
Ook in de coronatijd is het mogelijk om lid te worden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Op de site www.oostachterhoek.nl/lid-worden kan een digitaal formulier ingevuld worden. Er wordt dan zo snel mogelijk bericht gestuurd, zodat er daarna direct gebruikgemaakt kan worden van de dienstverlening van de Bibliotheek Oost-Achterhoek én eventueel van de online Bibliotheek, de TijdschriftenBieb en de online cursussen. Meer informatie over lid worden en de kosten staat op de site.
Lukt het digitaal inschrijven niet, dan kan er ook altijd contact opgenomen worden met het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek: 088-0062929.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede