<p>De vijf jubilarissen van Vrouwen van Nu. Foto: Rob Stevens</p>

De vijf jubilarissen van Vrouwen van Nu. Foto: Rob Stevens

Vijf jubilarissen Vrouwen van Nu in het zonnetje

EIBERGEN - Woensdag werden vier vrouwen voor De Huve in Eibergen letterlijk én figuurlijk in het zonnetje gezet. Voor het feit dat ze veertig jaar lid zijn van de Eibergse afdeling van Vrouwen van Nu. Waarom dat buiten moest is genoegzaam bekend: de coronapandemie. Hanna ten Elshof-Groot Obbink, Riek Kolthof-Meddeler, Rita Morsman en Berta van Velden-Geurkink ontvingen uit handen van voorzitter Riekie Wormgoor een zilveren fotolijst uit de winkel van Vrouwen van Nu en een grote bos bloemen. Buiten in de volle zon voor een hekwerk behangen met slingers. Het voltallige bestuur was voor deze gelegenheid aanwezig.

Door Rob Stevens

Normaliter worden jubilarissen toegesproken voor een volle zaal met leden. Maar dat kan nu natuurlijk niet. De afdeling met zo´n honderd leden komt al een jaar niet meer bijeen. In september vorig jaar, tijdens de laatste bijeenkomt, kwamen maar veertig leden opdagen, de rest hield het in verband met het corona-risico voor gezien. Dat was meteen de laatste bijeenkomst. Daarom wordt nu in de nieuwsbrief aandacht besteed aan het viertal en lijfelijk deze middag een half uurtje voor De Huve. Met daarna een soft-ijsje van de ijsboer honderd meter verderop als afsluiting.

Hanna ten Elshof-Groot Obbink (1932) vindt het gezellig bij de Vrouwen van Nu. Ze gaat met plezier naar de ledenavonden. Ook omdat de avonden vaak leerzaam zijn. Ze bracht jarenlang vanuit de Holterhoek-Rekken haar schoonmoeder en buurvrouwen naar de ledenavonden. Totdat deze vrouwen zeiden: 'waarom word jij eigenlijk geen lid?’ Zo werd Hanna ook lid. Hanna is een actief lid, ze gaat altijd mee met de reisjes en doet ook mee aan de gym, het bloemschikken en Nordic Walking. Vrouwen van Nu is belangrijk voor de sociale contacten, juist nu merkt ze dat wel.

Riek Kolthof- Meddeler (1933) verhuisde in 1976 met haar man van Rekken naar Eibergen. Ze werd lid om contacten te leggen. In de beginjaren ging ze mee met de fietsmiddagen en de reisjes. Riek deed ook mee aan de gym en de handwerkgroep van Dinie Driever. Riek, die ook zes jaar in het bestuur zat, vindt de lockdown saai. Momenteel is ze thuis druk met diamond painting.

Rita Morsman (1958) heeft op verschillende plekken in het land gewoond en is op een gegeven moment met haar man Martin neergestreken in Diepenheim, waar ze samen met de kinderen 38 jaar heeft gewoond. In 2019 hebben ze een prachtig plekje gevonden aan de Beeksingel. Rita vindt het belangrijk om ‘in te burgeren’ in de plaats waar je woont. Daarom werd ze 40 jaar geleden lid van de Vrouwen van Nu. Ze heeft in Diepenheim ook al aan veel cursussen meegedaan: spreken in het openbaar, een cursus Duits, yoga en heel veel toneelstukjes met de Vrouwen van Nu. Onlangs heeft ze ook een zoom-cursus gevolgd. Rita is onlangs als zo’n beetje jongste lid benoemd tot secretaris.

Berta van Velden-Geurkink (1942) woonde 40 jaar geleden in de Holterhoek. Ze sloot zich aan bij alle buurvrouwen die al lid waren. Berta vindt de ledenavonden interessant en gezellig. Ze volgde diverse cursussen, waaronder de computercursus. En ook de reisjes en de fietsmiddagen was ze van de partij. Berta was penningmeester van 2002 tot 2008 toen ook al de discussie met het landelijke bureau over de contributieverhoging speelde. Ook Berta mist de contacten en de gezelligheid.

Het is duidelijk. De jubilarissen missen de gezelligheid van hun afdeling, net als de overig leden dat ongetwijfeld doen. Vrouwen van Nu heeft normaal gesproken een maandelijkse bijeenkomst in de Huve. Het is een actieve en gezellige vereniging met veel bijeenkomsten, lezingen en uitstapjes. Vrouwen delen hun hobby’s met elkaar in onze zogenaamde ‘interessegroepen’. Riekie Wormgoor heeft de hoop dat Vrouwen van Nu, na een lang corona-intermezzo, 16 september weer de normale draad op kan pakken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden