De cursus schilderen start binnenkort. Foto: PR

De cursus schilderen start binnenkort. Foto: PR

Korte inspirerende zomercursussen bij KunstKring Ruurlo

Algemeen

RUURLO – Nu het eindelijk weer kan staan de docenten van KunstKring Ruurlo te springen om een aantal mini-cursussen aan te bieden. Al deze week (donderdag 10 juni) start de eerste schildergroep, volgende week gevolgd door de andere cursussen.

Boetseren
Docent Lineke Bosch gaat weer graag aan de slag met zowel een groep op de dinsdagen als op de donderdagen. Met deze zomercursus kan iedereen, beginner of gevorderd, in 3 lessen een eigen kunstwerk in klei vormgeven. Deelnemers kunnen op allerlei manieren werken, zowel figuratief als abstract, eenvoudig of complex. Voor beide groepen is het nog mogelijk om zich aan te melden.

Schilderen
Voor wie hard toe is aan creatieve inspiratie biedt docent Peter-Frans de Graaf twee cursussen aan van elk 3 bijeenkomsten. Eén cursus is gericht op schilderen met aquarel en acryl, de andere op schilderen met olieverf. Beide cursussen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. In de cursussen wordt aandacht besteed aan verschillende aspecten als kleur en pigmenten, materiaal, verf en kwasten, schilderwijzen, technieken, maar ook valkuilen die op je pad kunnen komen. Daarnaast leert de deelnemer ook scherp kijken. Dat beeld omzetten naar de eigen verbeelding op het doek is de essentie van schilderen.

Corona maatregelen
De cursussen worden gegeven in het atelier van de Kunstkring op de eerste verdieping van het Kulturhus in Ruurlo. De inrichting van het atelier is dusdanig aangepast, dat de cursussen in een veilige omgeving met voldoende afstand tot de docent en de deelnemers worden gegeven. Voor meer informatie en aanmelden zied e website.


www.kunstkringruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede