De medewerkers van Achterhoek Nieuws op de kaart van het verspreidingsgebied. Foto: PR

De medewerkers van Achterhoek Nieuws op de kaart van het verspreidingsgebied. Foto: PR

Achterhoekse uitgever brengt nu het lokale nieuws in de hele Achterhoek

Algemeen

Achterhoek Nieuws neemt Oude IJsselstreek Vizier, Doetinchems Vizier en Montferland Journaal over van DPG Media

ACHTERHOEK - Met ingang van 1 september geeft Achterhoek Nieuws de huis-aan-huiskranten binnen de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland weer uit. De totale oplage van de vijftien kranten in de portfolio van Achterhoek Nieuws komt daarmee op 190.000, waarmee de Achterhoek volledig wordt bereikt met lokaal en regionaal nieuws uit de Achterhoek.

Eind 2019 kwamen Achterhoek Nieuws en DPG Media met elkaar overeen om kranten aan elkaar te verkopen. Toen werden door Achterhoek Nieuws zeven titels gekocht van en drie verkocht aan DPG Media. De drie titels die destijds zijn verkocht komen per 1 september 2021 weer terug bij Achterhoek Nieuws. De komende tijd gaat Achterhoek Nieuws op zoek naar drie medewerkers om het team in dit gebied te versterken.

Het team van Achterhoek Nieuws is zeer content met deze uitbreiding. Hiermee is de cirkel weer rond en kunnen we de prachtige Achterhoek volledig voorzien van het lokale nieuws. Onze adverteerders bieden we zo een enorm bereik in print en online.

Achterhoek Nieuws heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en wil kranten uitgeven waar wekelijks naar uit wordt gekeken door het publiceren van goede artikelen met lokaal nieuws of nieuws uit de Achterhoek. De uitgever gaat de uitdaging aan om de term ‘sufferdje’ te doen vergeten.

Na 1 september wil Achterhoek Nieuws de aangekochte kranten uitbreiden met meer lokaal nieuws, waarmee deze op het niveau komen van de bestaande twaalf kranten. De titelnamen Doetinchems Vizier en Montferland Journaal blijven gehandhaafd. De krant in de gemeente Oude IJsselstreek krijgt weer de oorspronkelijke naam Gelderse Post Oude IJsselstreek. Deze naam is van oudsher zeer bekend.

Achterhoek Nieuws combineert print en online. Deze horen bij elkaar als yin en yang; het één kan niet zonder het ander. Ze vullen elkaar aan en hebben samen een enorm bereik. Print staat voor de wekelijkse papieren krant en online is alles wat op internet gebeurt, uitgegeven door Achterhoek Nieuws. Print en online verdrijven elkaar niet, maar versterken elkaar. Eén plus één is drie.

Het laatste nieuws vindt u bij Achterhoek Nieuws op internet en op social media. Elke krantentitel heeft een eigen nieuwssite en eigen social media-accounts. Hiermee bent u dagelijks op de hoogte van het nieuws en aanbiedingen uit de buurt.

Elke dag worden de beste artikelen verzameld uit de verschillende edities. Hiermee wordt de dagelijkse nieuwsbrief samengesteld die gratis wordt verstuurd naar abonnees.

Voor de lezers die niet alleen het laatste nieuws online lezen, maar ook deze voorkeur hebben voor de wekelijkse krant, verschijnt elke uitgave één op één als digitale uitgave op de nieuwssite. Via de nieuwssite kunt u zich aanmelden voor een gratis abonnement.

Tot slot worden de uitgaven ook gepubliceerd als PDF-bestanden, speciaal voor blinden en slechtzienden. Er zijn applicaties verkrijgbaar die teksten uit de kranten kunnen voorlezen. Via de link https://bit.ly/WeekbladenPDF kunnen alle uitgaven als PDF-bestand worden gedownload.

Achterhoek Nieuws: 15 kranten in 190.000 brievenbussen

Achterhoek Nieuws is uitgever van twaalf weekbladen in de Achterhoek, vanaf 1 september komen daar drie kranten bij.

Het verzorgingsgebied met vijftien kranten beslaat de gehele Achterhoek met de gemeenten Aalten (Aalten Vooruit en De Band), Berkelland (Achterhoek Nieuws Berkelland, edities Borculo-Ruurlo en Eibergen-Neede), Bronckhorst (Contact Bronckhorst, edities Noord, Midden en Zuid), Doetinchem (Doetinchems Vizier), Lochem (Berkelbode), Montferland (Montferland Journaal), Oost Gelre (Elna en Groenlose Gids), Oude IJsselstreek (Gelderse Post Oude IJsselstreek), Winterswijk (Achterhoek Nieuws Winterswijk) en Zutphen (Contact Zutphen-Warnsveld).

De kranten liggen wekelijks in de bus en het lokale en regionale nieuws is dagelijks online te volgen op de gelijknamige nieuwssites en social media-kanalen.


Gerhard Weevers, directeur van Achterhoek Nieuws, met de vijftien kranten. Foto: PR 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede