<p>Groep 8-leerlingen maken kennis met Staring via masterclasses. Foto: PR</p>

Groep 8-leerlingen maken kennis met Staring via masterclasses. Foto: PR

Staring Masterclasses weer van start

Staring ervaring voor Groep 8-leerlingen

BORCULO/LOCHEM - Direct na de herfstvakantie starten de Staring Masterclasses. Deze masterclasses zijn lessen voor alle leerlingen van groep 8 van de basisschool. Op deze manier kunnen groep 8’ers nu al kennismaken met het voortgezet onderwijs, met nieuwe vakken, de manier van lesgeven en met het Staring College. 

De Staring Masterclasses kunnen de stap naar het voortgezet onderwijs verkleinen. Na het succes van vorig schooljaar met de online-editie van de Staring Masterclasses, kunnen kinderen uit groep 8 dit najaar écht naar de locaties in Lochem en Borculo komen. Vooraf kiezen de leerlingen een vak dat ze graag willen volgen. In drie lessen maken ze kennis met dit vak, de school en de docenten. Zo krijgen ze een goed beeld van wat hen straks in de brugklas te wachten staat.
De lessen vinden op woensdag- en donderdagmiddag plaats. De groep 8-leerlingen bepalen zelf welke dag ze willen deelnemen aan de verschillende vakken. De keuze voor de vakken loopt uiteen van lichamelijke opvoeding tot Spaans. De eerste lessen zijn op 27 en 28 oktober, op locatie Beukenlaan in Borculo en op locatie Lochem.
Groep 8’ers kunnen zich voor de Masterclasses aanmelden op www.staring.nl/groep8. Daar is ook meer informatie te vinden evenals een filmpje waarin brugklassers uitleg geven over de Staring Masterclasses.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden