<p>De Marke-Mallem-Doe-Dag in de wijk Op de Bleek in 2017. Foto: PR</p>

De Marke-Mallem-Doe-Dag in de wijk Op de Bleek in 2017. Foto: PR

Traditionele Marke-Mallem-Doe-Dag

EIBERGEN - De jaarlijkse Marke-Mallem-Doe-Dag wordt gehouden op zaterdag 23 oktober. Vrijwilligers schonen dan een deel van de Berkeloever van wilgen en berken. Deze keer is de Berkeloever bij de Berkelstaete in de wijk Op de Bleek aan de beurt. Om 9.00 uur verzamelen vrijwilligers zich bij de parkeergarage van appartementencomplex Berkelstaete. Er wordt uiterlijk tot een uur of elf, twaalf doorgewerkt. Volgens traditie wordt de ochtend afgesloten met bruine bonensoep en broodjes.

Door Rob Stevens

Marke Mallem is verantwoordelijk voor het beheer van veertig hectare natuurgronden langs de Berkel in Eibergen. Eén maal per jaar wordt een deel van de oevers samen met aanwonenden en andere vrijwilligers een deel van de wilgen en berken afgezet. Dat gebeurt dan samen met professionele zagers van de VAN. De oevers komen er dan weer uit te zien conform de gewenste streefbeelden ´houtoever´.

Die zaterdag gaat het om het deel van de spoorbrug tot de brug van het fietspad. VAN-medewerkers zagen die ochtend de boompjes en struikgewas op het talud van de oever. Vrijwilligers slepen het hout vervolgens naar de bovenkant van de oever. Gedegen schoeisel en handschoenen zijn dan handig. De dag erna wordt het materiaal afgevoerd en vermalen.

Meer informatie is te vinden op de website van Marke Mallem waarop ook een nieuwsbrief over de Mark-Mallem-Doe-Dag is te vinden. Via een link in de Nieuwsbrief kunnen vrijwilligers zich aanmelden. Vele handen maken licht werk.

www.markemallem.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden