Andra Eisink-Weg is de lijsttrekker van GroenLinks Berkelland. Foto: PR
Andra Eisink-Weg is de lijsttrekker van GroenLinks Berkelland. Foto: PR

Andra Eisink-Weg lijsttrekker voor GroenLinks Berkelland

Algemeen

BERKELLAND - Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 3 november is Andra Eisink-Weg gekozen als lijsttrekker van GroenLinks Berkelland voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zij is op dit moment gemeenteraadslid en fractievoorzitter.

“De afgelopen periode heb ik veel geleerd. Er staat een mooi team. Wij gaan door met wat we neergezet hebben. De komende periode mogen we ook een aantal nieuwe talenten verwelkomen. Een combinatie van ervaren en onervaren mensen met uiteenlopende achtergronden. Ook in leeftijd beslaan we het spectrum van begin 20 tot halverwege de 70”, zegt Eisink-Weg.

“GroenLinks staat voor groene, eerlijke en constructieve politiek. We staan voor onze idealen, en voor de belangen van alles wat geen of nauwelijks stem heeft en dreigt niet gehoord te worden in onze maatschappij. Want dat is wat ons betreft echte democratie.”

De ALV heeft ook de kandidatenlijst vastgesteld. Deze zal in de komende weken definitief vorm krijgen. Duidelijk is al dat Leo Morren plek 2 voor zijn rekening gaat nemen, Paul Knuvers wordt de lijstduwer voor GroenLinks. “We hebben nog een verrassing in petto, maar dat horen jullie nog wel.”

Het verkiezingsprogramma van GroenLinks Berkelland wordt binnenkort gepubliceerd. “Daaruit formuleren wij tien speerpunten. Hiervoor hebben wij met onze terras-/cafétour input opgehaald in de gemeente. Maar daar kan altijd nog wat bij. Wil je graag nog een belangrijk lokaal punt onder de aandacht brengen, laat het dan zo snel mogelijk weten. Per 1 december wordt ons programma definitief”, legt de lijsttrekker uit. “De top-3 tot nu toe is: 1. GroenLinks in het college! 2. Meer bescherming voor natuur, biodiversiteit en dierenwelzijn; 3. Een ruimhartig sociaal beleid.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede