Muzieksprookje Peter en de Wolf, in het Achterhoeks was al te zien in Voorst bij Gendringen. Foto: PR
Muzieksprookje Peter en de Wolf, in het Achterhoeks was al te zien in Voorst bij Gendringen. Foto: PR

Muzieksprookje Peter en de Wolf, in het Achterhoeks

Cultuur

EIBERGEN -  Peter en de Wolf is een spannend Achterhoeks muzieksprookje, dat zondag 9 oktober om 14.00 uur te zien is in theater ‘t Spieker in Eibergen.

Het verhaal bij het klassieke muziekstuk wordt in Achterhoekse streektaal verteld. De voorstellingen zijn een cadeautje van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers voor alle Achterhoekse schoolkinderen die plezier of interesse hebben in plat praoten en vormt de afsluiting van Wiesneus 2022.
Het verhaal wordt voorgelezen door oud-onderwijzer Henk Muileman. De muziek wordt gespeeld door het speciaal voor deze voorstelling samengestelde Berkellands muziekensemble, onder leiding van muzikant en dirigent Ira Wunnekink. Dit project is mogelijk gemaakt door de samenwerking met Culturije Berkelland en Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek.
Basisschoolkinderen (of je nu wel of niet een Wiesneus-les hebt gehad), vaders, moeders, verzorgers, opa’s, oma’s kunnen genieten van dit mooie gratis muzieksprookje. Voor de uitvoering op 9 oktober in theater ’t Spieker is online reserveren (gratis) wel gewenst. Dit kan via:


 www.theaterspieker.nl/programma

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant