Boerderijtje bij het Muldershuis. Foto: PR

Boerderijtje bij het Muldershuis. Foto: PR

Een eik en veertien Kunstenaars expo verhuist

Cultuur

BORCULO/EIBERGEN - Het kunstproject Een eik en veertien Kunstenaars was de voorbije maanden te zien in het gemeentehuis van Berkelland. De expo verhuist nu naar een andere locatie in de gemeente. De beurt is aan Eibergen, waar de kunstwerken - vervaardigd uit het hout van de markante zomereik uit Ruurlo - van april tot en met juni te zien zijn in het boerderijtje bij de Mallumse molen.

Borculose Beeldhouwer en Vormgever Dolf Bierhuizen was het, die op persoonlijk initiatief maar liefst veertien Berkellandse Kunstenaars heeft verzameld om aan dit bijzondere ‘houtproject’ mee te werken. Ieder met zijn eigen discipline zoals beeldhouwen, hout draaien, keramiek, recycle kunst, combi pyrografie, abstracte technieken, houtbewerkers, combi bronsgieten, boomkunst carving, combi metaalbewerken, keramagiek en beeldende kunst. 

Op 17 februari 2022 is er aan ‘t Rijkenbarg in Ruurlo een Zomereik van 20 meter met een omtrek van 3.60 m beschikbaar gesteld door de gemeente Berkelland en aldaar tussen twee stormen door omgezaagd. De deelnemende kunstenaars hebben een gedeelte van de eik uitgezocht en hebben vorig jaar keihard gewerkt om hun kunstwerk op tijd klaar te hebben .De expositie 1 Eik & 14 Kunstenaars gaat het gemeentehuis van Berkelland waar de kunstwerken tot groot plezier drie maanden hebben gestaan verlaten. Vanaf 1 april tot 29 juni gaat de expositie naar Eibergen. Daar exposeren de kusntenaars hun werken in het boerderijtje nabij de Mallumse molen. Deze locatie is beschikbaar gesteld door de Stichting Eibergse Molens. Het adres is Mallumse Molenweg 114 in Eibergen.

Daar zijn de kunstenaars bij toerbeurt te vinden bij de expositie die geopend is op donderdag, zaterdag en zondag, van 11.00 tot 17.00 uur. Dus er zijn altijd kunstenaars aanwezig. Zij zijn blij met deze mooie locatie vlakbij de Kruidenhof en het Muldershuis en een prachtige start voor fiets en wandelroutes. 

En op 18 mei, Hemelvaartsdag, dan zijn de meeste kunstenaars aanwezig voor een demonstratiedag.

1 Eik & 14 Kunstenaars. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant