Willie Vogteloo. Foto: Mark Ebbers
Willie Vogteloo. Foto: Mark Ebbers

aNivo verhuisd naar nieuw en ruimer pand

Economie

GROENLO - aNivo is verhuisd. Binnen Groenlo, van de Brandemate naar Laarberg. Naar een eigen pand, meer bedrijfszekerheid dus, en met meer ruimte, vooral voor de showroom. Goed bereikbaar vanaf de N18, maar ook vanuit Groenlo zelf. De leverancier van zonweringen, raamdecoraties en terrasoverkappingen wil zo beter de groter wordende klantenkring kunnen bedienen. In gesprek met oprichter en eigenaar-directeur Willie Vogteloo.

Door Mark Ebbers

Hij is tevreden over de nieuwe stek en de locatie, maar kijkt niet onverdeeld gelukkig terug op de periode die eraan voorafging: “De bouw zelf ging best snel, maar het traject daarvoor, met name met de gemeente, met bestemmingen en vergunningen … het duurde wel drie jaar. Erg frustrerend.” Hij is wel blij dat hij – zelf wonend in Haaksbergen – met het bedrijf in Groenlo kon blijven: “We hebben onze klanten vooral in en rond Groenlo. Vooral wat oudere mensen willen je kennen.”

Historie
Voordat hij met zijn vrouw in 1995 met aNivo begon, had Willie in totaal andere branches gewerkt, maar wel altijd in de techniek. Met het bedrijf werkte hij op provisiebasis voor met name Albany en vanaf 2000 voor de formule Zonwering aan Huis. “Het was vooral snelle handel”, kijkt hij terug. Toen begon hij als echt zelfstandige te werken, vanuit zijn woning in Neede. In 2004 opende hij zijn eerste vestiging en wel in Groenlo, op de hoek van de Marhulzenweg en de Industrieweg. “Ik had het idee dat de markt in Groenlo beter was dan in Neede, opener.” Dat bleek ook zo te zijn. Met vertrouwen in de toekomst bouwde de nu 53-jarige ondernemer dan ook een ruimer eigen pand, aan de Redoute.

Producten en diensten
Vanaf de nieuwe locatie blijven Willie en zijn zes medewerkers doen wat ze deden: het leveren van met name raamdecoraties, zonweringen en terrasoverkappingen. En dat leveren kan heel ruim worden opgevat. “Het begint met het in kaart brengen van wat mensen willen en wat mogelijk is, we hebben de kennis en geven eerlijk advies”, vertelt hij. “Het zijn vaak toch behoorlijke uitgaven en de producten zijn bedoeld voor jarenlang gebruik, vaak tientallen jaren. Als we eruit zijn, kopen we bij fabrikanten of de handel producten op maat, producten die je op die manier niet via internet kunt aanschaffen. We monteren het bij de klant en blijven daarna beschikbaar voor nazorg, reparatie en onderhoud; daar moeten de klanten op kunnen blijven vertrouwen.”
aNivo heeft naast particuliere klanten ook zakelijke klanten, in de woningbouw en aannemerswereld, maar ook andere bedrijven. Zo zijn verschillende bedrijven op Laarberg klant. “Het is ook een kwestie van gunning”, beseft hij. “We blijven bij zakelijke klanten wel voorzichtig met het aannemen van heel grote projecten, die drukken erg op de planning.”

Corona
Terugkijken op de twee coronajaren, is Willie niet alleen negatief. “We hebben er relatief weinig last van gehad. Sterker nog: veel offertes die er al lagen, gingen alsnog door of werden door de klanten naar voren gehaald. Mensen hadden meer tijd en geld over, bijvoorbeeld doordat ze niet op vakantie gingen. Wat ik wel gemist heb, is het persoonlijk aan de koffie zaken bespreken met de klant en dat we - buiten de montage zelf - minder ter plekke konden zijn. Ook onze winkel/showroom zat meestal dicht, dus we konden de ondersteunende en informatieve functie daarvan niet gebruiken. We hebben veel meer telefonisch en via e-mail gedaan.”

Huidige markt
Langzamerhand is aNivo een van de weinige bedrijven in zijn soort in de directe regio. Samen met de huidige marktsituatie stelt dat het bedrijf voor uitdagingen: “Personeelstekorten, niet direct bij onszelf trouwens, en lange lever- en wachttijden. Een spoedorder ertussendoor drukken gaat eigenlijk nauwelijks meer.”


www.anivo.nl

Willie Vogteloo. Foto: Mark Ebbers
Willie Vogteloo. Foto: Mark Ebbers

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede