De in regenboogkleuren aangelichte Mattheus-kerk is niet te missen voor wie het dorp binnenrijdt bij het invallen van de nacht. Foto: PR
De in regenboogkleuren aangelichte Mattheus-kerk is niet te missen voor wie het dorp binnenrijdt bij het invallen van de nacht. Foto: PR

Kerk in regenboogkleuren voor Achterhoek Pride

Maatschappij

EIBERGEN - Juni is de maand van de Achterhoek Pride. Ook in gemeente Berkelland wappert de regenboogvlag.

Daarbij staat de LHBTIQ+ + gemeenschap centraal. Ieder persoon is goed zoals hij/zij is. iedereen mag er zijn. De activiteiten die in Berkelland worden gehouden zijn: ‘ga lekker een kopje koffiedrinken bij Tante Truus in Eibergen met een overheerlijke cup cake in de regenboogkleuren’. Het dorp is versierd met de zelfgemaakte Regenboogvlaggen. De Mattheus-kerk is belicht in de regenboogkleuren. Wie het dorp binnenrijdt, ontkomt er niet aan vanaf de inval van de schemer.

Op 10 juni is in Zutphen de Pride walk van 16.00 tot 23.00 uur, met start vanaf stadhuis naar Kunsthuis Bolwerck, waar vervolgens een avondvullend festivalprogramma plaatsvindt.

Op 15 juni is er een optreden van Niquita en Elenora bij het Keicafé het Doktertje in Lichtenvoorde van 19.30 tot 21.30 uur op het buitenpodium.

Glamour
Op 17 juni het Summer Feelings Festival; kaarten te verkrijgen bij Irish Pub Home in Eibergen. Bij de afsluiting op 17 juni in de Regenboogtent draait de DJ Mirte Damen (Glamour Girl) zij heeft gedraaid bij Freshtival in Enschede en verzorgt ook op de Zwarte Cross een optreden.

In Ruurlo is er op 24 juni de regenboogwandeling, met als start-locatie station Ruurlo, tijdstip wordt bekendgemaakt na aanmelding via activiteit.met.agnes@gmail.com. De wandeling is 13 kilometer en deelname is gratis.

Verder zijn er diverse exposities te zien, waarover info is te vinden op de website van Achterhoek Pride.

www.AchterhoekPride.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede