Het optreden van Fesch'n Rock wordt extra bijzonder want Rita en Andreas treden namelijk niet als duo maar - met hun achttienjarige zoon Andreas junior - als trio op. Foto: PR

Het optreden van Fesch'n Rock wordt extra bijzonder want Rita en Andreas treden namelijk niet als duo maar - met hun achttienjarige zoon Andreas junior - als trio op. Foto: PR

Mega Tiroler Party bij boerderij De Brouwer

Muziek

Partyband Fesch’n Rock, Stadlfreunde, Brook Duo en DJ Alex

RUURLO – Bij boerderij ‘De Brouwer’ vindt zaterdag 20 april en zondag 21 april de Mega Tiroler Party plaats, die door de Ruurloërs Jeroen Hagen en Agnes van den Berg wordt georganiseerd. Het is inmiddels de vijfde editie van de Mega Tiroler Party die tot voor enkele jaren geleden door Henk en Truus van den Berg in één van de bedrijfsgebouwen van hun boerderij ‘De Brouwer’ aan de Höfteweg 8 werden georganiseerd.

Door Jan Hendriksen

Op zaterdagavond 20 april treedt vanaf 20.00 uur in de sfeervol ingerichte hal de Oostenrijkse partyband Fesch’n Rock (Rita en Andreas uit het Zillertal) op. Jeroen Hagen en Agnes van den Berg kennen Rita en Andreas sinds 2018 via de Nederlandse fanclub ‘Rita en Andreas Lebe den Moment’ en hebben al veel optredens bijgewoond in Nederland en Oostenrijk en onlangs nog in het Belgische Lommel. Agnes: “In Lommel hebben we er direct maar een lang weekendje weg van gemaakt. Zijn we er meteen even lekker tussenuit. Ook de fanclub was daar aanwezig en dat is altijd een gezellige club bij elkaar. Alsof we elkaar al jaren kennen.”
In december organiseerden Jeroen en Agnes nog een kerstconcert met Rita en Andreas in de Hervormde kerk in Hummelo. Agnes: “Dat optreden bestond natuurlijk uit een heel ander repertoire dan wat we volgende maand gaan horen. Maar ook dat was weer een erg mooi optreden. De sfeer in de kerk in combinatie met hun kerstmuziek en klederdracht maakte het tot een bijzondere avond.”
Het optreden zaterdagavond 20 april van Fesch’n Rock wordt dit jaar in Ruurlo extra bijzonder want Rita en Andreas treden namelijk niet als duo maar als Fesch’n Rock trio op. En wel met hun achttienjarige zoon Andreas junior. “Samen brengen zij een veelzijdig programma met een mix van moderne en traditionele muziek uit Oostenrijk. Behalve hun eigen nummers komen ook nummers van onder ander de Schürzenjäger, Andreas Gabalier, Creedence Clearwater Revival en countrymuziek aan bod. Kortom een programma met voor ieder wat wils.” De muziekavond wordt afgesloten met een Happy Hour met de Ruurlose DJ Alex.

Frühschoppen
Op zondag 21 april gaat het programma vanaf 11.00 uur verder met het Frühschoppen met het Brook Duo uit Markelo en die Stadlfreunde uit Twente. Het Brook Duo bestaande uit Gert Jan Oplaat en Anita Bolink maken muziek in het Twentse dialect in Oostenrijkse en Duitse sferen. Binnenkort wordt er een nieuwe cd met de titel ‘Altied Wat’ door het tweetal uitgebracht. Ongetwijfeld zullen Gert Jan Oplaat en Anita Bolink ook nieuwe nummers ten gehore brengen.

Vlotte polka’s
Ook die Stadlfreunde gaan voor een fijne Oostenrijkse sfeer zorgen. Hun repertoire bestaat uit vlotte polka’s, Zillertaler muziekstukken, maar ook bekende schlagers zoals onder andere das Fliegerlied, Hulapalu, Cowboy en Indianer. Dus ook op zondag wordt het een groot feest. Op beide dagen zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar mede dankzij de vrijwilligers die Jeroen Hagen en Agnes van den Berg weer helpen om er een gezellig weekend van te maken.

Toegangskaarten
Zaterdag 20 april begint de Mega Tiroler Party om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.00 uur en de entree kost 20 euro. Op zondag 21 april start het muziekprogramma om 11.00 uur. Dan is de zaal open vanaf 10.00 uur. De entreeprijs hiervoor is 15 euro. Toegangskaarten zijn te reserveren via het e-mailadres brouwermuziek@hotmail.com of telefonisch via 06-23487420 en op beide dagen verkrijgbaar aan de kassa.

Het optreden van Fesch'n Rock wordt extra bijzonder want Rita en Andreas treden namelijk niet als duo maar - met hun achttienjarige zoon Andreas junior - als trio op. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant