Het nieuwe rustpunt op de Breken: een stevige statafel en een massieve eikenhouten bank. Foto: Kees van der W
Het nieuwe rustpunt op de Breken: een stevige statafel en een massieve eikenhouten bank. Foto: Kees van der W

Rustpunt met een verhaal in verlengd Reckens Markepad

Natuur

REKKEN - Het Reckense Markepad is voor velen inmiddels een begrip. Het klompenpad in Rekken is een route met zeer weinig asfalt en door de grote variatie van landschappen staat de route in de top 10 van de wandelaars. Naast de hoofdroute van 11 km kan er ook gekozen worden om de route te verlengen tot 16 km, een tocht door het mooie natuurgebied de Breken.

In deze verlengde route is onder leiding van Henri Karnebeek een rustpunt gecreëerd. Naast een stevige statafel staat er nu een massieve eiken bank. Het is een bank met een speciaal verhaal: aan één zijde zijn duidelijk metalen (bom)scherven te herkennen. Hierdoor werd de boom onbruikbaar en konden de vrijwilligers de eik voor niets krijgen van firma Ten Bulte uit Rekken.
De scherven zijn afkomstig van een bom uit de Tweede Wereldoorlog. De directe omwonenden kennen de geschiedenis van de bominslag die dramatische gevolgen had in het gebied vlakbij het bosje aan de Diekerweg waar het klompenpad ook langs loopt. Naast andere historische verhalen die in de app te beluisteren zijn, zal ook deze bank met een bijzonder verhaal een eigen plaats krijgen.

Een van de bomscherven in de bank. Foto: Kees van der Werf
Vrijwilligers plaatsen de bank. Vlnr. Wim Geesink, Toon Kerkemeijer en Henri Karnebeek. Foto: Kees van der Werf

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede