Bij het labyrint is er een korte uitleg over de historie van deze plek. Foto: Rob Stevens
Bij het labyrint is er een korte uitleg over de historie van deze plek. Foto: Rob Stevens

Wandelexcursie vanuit Eibergen op landgoed Lankheet

Natuur

EIBERGEN - Marke Mallem is verantwoordelijk voor het beheer van ruim veertig hectare natuurgronden langs de Berkel in Eibergen. Het gebied heeft de afgelopen tien jaar veel aan ‘belevingswaarde’ voor Eibergen gewonnen. Er lopen historische banden tussen landgoed Het Lankheet bij Haaksbergen en Marke Mallem. 

Het Lankheet is circa zeshonderd hectare groot en bestaat voornamelijk uit naaldbos, heide, hoogveen en vennen. Vroeger maakte het deel uit van de Heerlijkheid Mallum. Het huis, de havezathe Hof te Mallum, stond bij de gelijknamige watermolen in Eibergen. Het Hof, voor het eerst genoemd in 1188 als curtis Mallande, hoort nog steeds bij het Lankheet. Op de plek waar het huis tot 1800 stond, is nu een landschapskunstwerk in de vorm van een labyrint gemaakt.

Zaterdag 13 april is er een wandeling op Landgoed Lankheet. Deze wandeling is voor iedereen toegankelijk. De deelnemers starten om 9.00 uur op de parkeerterrein TOP bij het Muldershuis. Van daaruit lopen ze naar het nabijgelegen labyrint waar een korte uitleg over de historie van deze plek is. Daarna lopen ze terug naar de parkeerplaats om dan met de fiets (twintig minuten) of met de auto naar het Lankheet te gaan. 

Daar volgt om 10.00 uur vanuit de veldschuur een wandeling door het gebied met uitleg over de historie van het gebied. De verwachting is dat de groep om 12.30 weer terug is op het parkeerterrein in Eibergen. 

Wie vanuit Eibergen wil meerijden moet dat even kenbaar maken op: markemallem@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant