De plaatsing van een droogtestuw. Foto: PR
De plaatsing van een droogtestuw. Foto: PR

Bijeenkomst ‘Droogte in de Achterhoek’

Natuur

EIBERGEN/NEEDE - Na een week vol - op z’n zachtst gezegd - ‘druilerige dagen’ kun je je het moeilijk voorstellen. Maar de laatste jaren verdampt er vooral in de zomermaanden meer water dan er valt. Woensdag 22 maart houdt Rotaryclub Neede vanaf 19.00 uur in het Muldershuis in Eibergen een themabijeenkomst rond het thema ‘Droogte in de Achterhoek’.

Leon Klein Tankink van het waterschap Rijn en IJssel vertelt dan wat droogte betekent voor de werkzaamheden van het waterschap. Hij is betrokken bij het project ‘Elke druppel de grond in’, één van de voorbeelden waarmee het waterschap water in gebieden vast probeert te houden. Henk Leever spreekt die avond als lid van de Stichting Haarloseveld Olden Eibergen (HOE). De ‘Stichting HOE’ streeft in het gebied met twee (kwetsbare) waterwinningen naar een robuust en duurzaam watersysteem voor zowel landbouw, drinkwaterwinning en natuur.
Deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk. Klein Tank en Leever gaan het voor de pauze hebben over een aantal actuele thema’s rond deze problematiek. Na de pauze gaan de twee sprekers met de zaal in gesprek over deze thematiek. Gespreksleider is Tonni Wormgoor, voormalig bestuurder van het Waterschap Rijn en IJssel.
Rotaryclub Neede organiseert deze avond, die tot circa 20.45 uur zal duren. Geïnteresseerden zijn welkom, de toegang is gratis. Het wordt gewaardeerd als bezoekers hun komst melden bij de secretaris: ingedenekamp@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede