Nico Kanne, ambassadeur uit Berkelland. Foto: Gerard ter Horst

Nico Kanne, ambassadeur uit Berkelland. Foto: Gerard ter Horst

GERARD TER HORST

Biodiversiteitsambassadeurs inspireren met open erf

Natuur

EIBERGEN-NEEDE - In ruim twintig Gelderse gemeenten stellen ambassadeurs op zaterdag 25 mei hun fraaie erven open voor bezoekers. Ook in de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.

De Dag van het Open Erf wordt georganiseerd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland samen met de Gelderse biodiversiteitsambassadeurs, waarvan er zo’n veertig zijn. Zij geven informatie over het verhogen van de biodiversiteit op het erf. Er is van alles te zien en te doen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij bloemenweides, poelen, hoogstamboomgaarden, vlechtheggen, houtwallen, natuurlijke tuinen, insectenhotels, voedselbossen, moestuinen en takkenrillen. Of leer van een rondleiding door de ambassadeurs. 

De ambassadeurs van het Praktijknetwerk Biodiversiteit bij Buitenlui, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de provincie Gelderland, zijn particulieren die de biodiversiteit een handje helpen in hun tuin of op hun land. De volgende ambassadeurs stellen hun erven open:
- Nico Kanne, Kieftendijk 17 Neede (10.30-17.00 uur). Wat is er te zien en te doen: poel, elementen met inheemse soorten zoals houtwallen, struwelen, ruigtes, verrommelde hoekjes, stapels van snoeihout. Vragen stellen aan ambassadeur. Aanmelden niet nodig.
- Mariska Heutinck, Vredenseweg 16a Eibergen (10.30-17.00 uur). Wat is er te zien en te doen: bosje met oude eiken en nieuwe aanplant om biodiversiteit te verhogen, houtwal, poel, bloemrijk gazon, moestuin (permacultuur/’no dig’), boomgaard, en bloementuin. Rondleidingen. Vooraf aanmelden.
- Stephan Damman, Blikpad 9 Groenlo (10.00-16.00 uur). Wat is er te zien en te doen: bongerd, struweelhaag, sinusbeheer. Uilenkasten. Educatieruimte over natuur en bijenvolken. Vooraf aanmelden.
· Frank te Pas en Femke Rhebergen, Blankersweg 3 Winterswijk (11.00-15.00 uur). Wat is er te zien en te doen: struweelhaag, boomsingel, hooiruiter, steenuilen, boomgaard, moestuin, insectenhotel, sinusbeheer en takkenril. Vooraf aanmelden.

Aanmelden
Wie inspiratie wil opdoen en het leuk vindt om kennis te maken met de ambassadeur kan zich voor de Dag van het Open Erf aanmelden bij de ambassadeur in de betreffende gemeente. Meer info op de website.


slgelderland.nl/projecten/praktijknetwerk-biodiversiteit-bij-buitenlui

Open erf in Winterswijk. Foto: PR
Stephan Damman uit Groenlo. Foto: Rick Mellink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant